Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Household Cavalry Museum

In het Household Cavalry Museum in het centrum van Londen kun je alles te weten komen over het leven in de 18e eeuw, de soldaten die de koningin beschermen, de training van de soldaten en de paarden van de Queen’s Life Guards. Tijdens je bezoek aan het museum kun je zelfs de stallen bekijken waar de paarden van de wisseling van de wacht dagelijks verzorgd worden. Daarnaast kun je deelnemen aan educatieve interactieve displays en zeldzame voorwerpen bewonderen die nooit eerder publiek toegankelijk waren.

De Household Cavalry is de hoogste rank van het Britse leger en is in 1661 gevormd op direct bevel van King Charles II. De Household Cavalry is opgericht met als doel het beschermen van de koning / koningin. Al sinds 1750 is deze bijzondere rank van het Britse leger gevestigd in het Horse Guards Building, één van de oudste gebouwen van heel Londen.

Wisseling van de wacht in Londen

Wisseling van de wacht

Op een doordeweekse dag kun je om 11:00 uur en op zondag om 10:00 uur getuige zijn van de wisseling van de wacht in Londen. Tijdens de wisseling van de wacht worden de lijfwachten van The Queen, ook wel bekend als de Queen’s Mounted Bodyguard, gewisseld tijdens de Horse Guard Parade. In tegenstelling tot de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace is de wisseling van de wacht bij het Household Cavalry Museum minder groot waardoor deze wisseling van de wacht minder bezocht wordt waardoor je alles een stuk beter kan zien.

Als je het Household Cavalry Museum wilt bezoeken dan is het aan te raden om er rond het tijdstip van de wisseling van de wacht te zijn zodat je twee voor de prijs van één krijgt! De wisseling van de wacht vindt plaats precies voor het museum. Daarnaast vindt er om 16:00 uur nog de “The Garrison Inspection” plaats waarbij de paarden en soldaten van Her Majesty The Queen geïnspecteerd worden.

Tickets voor het Household Cavalry Museum

De tickets voor het Household Cavalry Museum kosten 7,90 euro voor volwassenen (17+), Senioren (60+), studenten en kinderen tussen de 5 en 16 jaar betalen 5,60 euro voor een ticket. Speciaal voor families is er een speciaal ticket met korting welke 20,15 euro kost. Dit ticket geeft toegang tot het museum voor 2 volwassenen en maximaal drie kinderen tot 16 jaar.

De tickets voor het Household Cavalry Museum kun je eenvoudig vooraf via internet reserveren via de website van Tiqets. Zo heb je geen last van de wisselkoers van de euro ten opzichte van de Britse pond en hoef je bij de ingang niet te wachten voor de kassa.

ousehold Cavalry Museum in Londen

Household Cavalry Museum in Londen bezoeken

Het Household Cavalry Museum is gelegen in het centrum van Londen, op een steenworp afstand van 10 Downing Street, het St James’s Park en Trafalgar Square.

Als je met de metro van Londen naar het museum wilt reizen kun je uitstappen bij de metrohaltes van Charing Cross Bakerloo Line en Northern Line), Westminster (Circle Line, District Line en Jubilee Line) en Embankment (Circle Line, District Line, Bakerloo Line en Northern Line). Deze drie haltes liggen allemaal op loopafstand van het Household Cavalry Museum.

Het museum is tussen april en oktober dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Tussen november en maart is het museum geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Op Marathon Day. Goede vrijdag, eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten. De laatste toegang is mogelijk tot 45 minuten voor sluitingstijd.

Klik hier om je tickets voor het Household Cavalry Museum te boeken

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com