Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kia Oval stadiontour door het cricketstadion

Ontdek de historie van een van ‘s werelds oudste en meest prestigieuze cricketstadions ter wereld tijdens een rondleiding door de Kia Oval in Londen. Sinds 1845 is de Kia Oval, ook wel bekend als The Oval, de thuisbasis van de Surrey Cricket Club en ademt sporthistorie. In The Oval is onder andere de eerste internationale voetbalwedstrijd van het Engelse elftal georganiseerd, de eerste FA Cup finale en diverse internationale rugbywedstrijden waaronder de allereerste tegen Australië.

Tijdens de stadiontour van 90 minuten door de Kia Oval krijg je alle ins en outs te zien van het stadion. Je bezoekt onder andere het grasveld, de panoramische commentatorboxen, de spectaculaire Peter Stand-tribune en de kleedkamers waar de crickethelden zich klaarmaken voor de wedstrijden. Aan het einde van de rondleiding krijg je de kans om diverse memorabilia uit het verleden en het heden bekijken in het clubmuseum. Hierna is het tijd om te genieten van een kopje koffie of thee in het Members Pavilion. Vanuit dit ledenpaviljoen heb je een schitterend uitzicht op het veld.

Tijdens de tour vertelt de gids je alles over het bouwproces van het stadion, de manier waarop het gras op perfecte wijze onderhouden wordt en hoe de cricketkleding- en uitrusting gemaakt wordt op ambachtelijke wijze. Ook krijg je alles te weten over de vele historische wedstrijden die in het stadion zijn gespeeld zoals de Ashes wedstrijden van het testcricket.

Rondleiding door het Kia Oval stadion
Copyright image: Surrey Cricket Club

Rondleiding Kia Oval

De rondleiding door het Kia Oval stadion begint om 11:00 uur in de ochtend. De tours worden georganiseerd op vrijdag en zaterdag, met uitzondering van de dagen dat er wedstrijden gehouden worden in het weekend. In de zomermaanden zijn er ook tours op woensdag en donderdag.

Het stadion is te bereiken via het metrostation Oval Station op de Nothern Line of het metro- en treinstation Vauxhall op de Victoria Line. Ook kun je met de bus naar het stadion reizen, de buslijnen 36, 185 of 436 stoppen in de buurt bij Archbishop Tenison’s School.

Ticketprijzen Kia Oval Stadiontour

De tickets voor het bezoeken van het Kia Oval stadion in Londen kosten 22,05 euro voor volwassenen, kinderen tussen de 5 en 16 jaar betalen 11,10 euro voor een ticket. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een betalende volwassene. Kinderen onder de 17 jaar moeten ook vergezeld worden door een betalende volwassene. De hiervoor genoemde prijs kan wisselen in verband met de schommelende wisselkoers van de euro ten opzichte van de pond.

De tickets zijn eenvoudig vooraf via internet te reserveren via de website van Tiqets.com of via GetYourGuide zodat je ter plekke niet in de rij voor de kassa hoeft te wachten. Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal en binnen enkele uren ontvang je de e-tickets in je mailbox. Je betaalt altijd in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoersen en eventuele extra kosten van de bank in verband met vreemde valuta’s.

Klik hier om de tickets online te boeken

 

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com