Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De hop-on hop-off bussen van Big Bus Londen zijn de ideale manier om snel een eenvoudig alle hoogtepunten van Londen te bekijken. De voornaamste reden dat deze vorm van city sightseeing de laatste jaren zo populair is geworden is de eenvoudige manier waarop je in een korte tijd alle hoogtepunten van Londen kunt bekijken.

De bussen van Big Bus Londen werken volgens het hop-on hop-off principe waarbij je zo vaak in- en uit kunt stappen als je zelf wilt. Als je een leuke bezienswaardigheid op de route ziet en deze wilt zien dan stap je uit bij de halte, vind je het niets? Dan blijf je gewoon zitten en kun je uitstappen bij één van de vele andere haltes. Tijgens de rondrit door Londen kun je ongeacht welke kleur route je kiest gebruik maken van de gratis audioguide die beschikbaar is in 12 verschillende talen. Helaas zit er geen Nederlands tussen, maar je kunt onder andere kiezen uit Engels, Italiaans, Spaans, Duits en Frans. Hoofdtelefoons worden gratis uitgedeeld als je instapt in de bus. Op de rode route krijg je live commentaar in het Engels van de chauffeur.

De hop-on hop-off bussen zijn met name geschikt voor toeristen die in een korte tijd, bijvoorbeeld 1 of 2 dagen, alle hoogtepunten van Londen willen zien. Door de grote afstanden in Londen kan het soms tijdrovend zijn om van de ene bezienswaardigheid naar de andere attractie te reizen. Je kunt natuurlijk de metro pakken, maar dan zie je de helft van de stad niet omdat je onder de grond reist. Als je met een bus van Big Bus van de ene naar de andere bezienswaardigheid rijdt zie je onderweg nog tal van andere bijzondere gebouwen, parken en locaties.

Big Bus Tours Londen - hop on hop off bussen Londen
Copyright image: Big Bus Tours Ltd

Hoe werkt de hop on bus in Londen?

Bij de hop on hop off bussen in Londen betaal je niet een bedrag per rit of enkele reis maar je betaalt een vast bedrag voor één dag, twee of drie dagen. Er zijn drie verschillende tickets beschikbaar, een ticket voor 24 uur (classic ticket), een ticket voor 48 uur (premium ticket) en een ticket waarbij je 72 uur gebruikt kunt maken van de bussen van Big Bus London. De tickets zijn 24, 48 of 72 uur geldig na activatie, dus als je maandagochtend om 11 uur je 24 uurs ticket activeert kun je tot dinsdagmorgen 11:00 uur gebruik maken van de bussen. Activeer je op vrijdagmiddag om 14:00 uur je 48 uurs ticket dan kun je tot zondag 14:00 uur gebruik maken van de bus.

Zo kun je in je eigen tempo de hoogtepunten van Londen gaan ontdekken en kun je op- en afstappen waar jij wilt. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je binnen de geldigheid van je ticket op- en uitstapt en niet de laatste bus bij het opstappunt mist.

Op de drie routes in Londen rijdt Big Bus Londen met opvallende rode dubbeldekker bussen die je dankzij de opvallende bordeaux rode en cremé kleur en de reclame snel herkent tussen de overige bussen van het openbaar vervoer. Op de bovenste verdieping is een groot gedeelte open waardoor je tijdens de rit door Londen alles goed kunt bekijken en foto’s van de omgeving kunt maken zonder dat je last hebt van de weerspiegeling van de ramen. De beneden verdieping is volledig gesloten en verwarmt in de winter en gekoeld in de zomer.

De rondritten met de hop-on hop-off bussen in Londen rijden dagelijks gedurende het hele jaar. Alle bussen van Big Bus Londen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit. Ook beschikken alle bussen over wifi zodat je tijdens je tour direct al je foto’s kunt delen met familie en vrienden via social media of whatsapp.

Klik hier om je hop-on bus tickets online te kopen

Drie verschillende routes in Londen

De hop-on hop-off bussen van Big Bus rijden in Londen drie verschillende routes, de Classic Red tour, de Blue Tour en de Green Link. Hieronder staat per route uitgelegd wat de dienstregeling is en welke stops er op de route zijn. Klik hier voor een plattegrond van alle drie de routes.

Classic Red Route
De rode route in Londen telt 27 verschillende stops waarbij je bij verschillende haltes kunt overstappen op de blauwe of groene route. Op de stops 3 tot 27 kun je overstappen op de blauwe route, bij de stops 13 tot 15 kun je overstappen op de groene route. De eerste bus op de rode lijn vertrekt op half 9 in de ochtend bij Green Park Underground (stop nummer 1), de laatste bus vertrekt hier om 16:30 uur. Op de laatste stop van de rode lijn, Victoria Station vertrekt de eerste bus om 10:52 uur, de laatste bus vertrekt hier om 18:52 uur. Iedere 5 tot 10 minuten vertrekt er een bus op iedere stop van deze route.

Een aantal bekende en populaire bezienswaardigheden op de rode route zijn Hyde Park Corner, London Eye, Covent Garden, St Paul’s Cathedral, Buckingham Palace en de London Bridge. Kijk op de onderstaande plattegrond voor alle 27 stops op de rode route.

Big Bus Tours Londen - hop on hop off bussen Londen
Copyright image: Big Bus Tours Ltd

Blue Route
De blauwe route is de grootste route van de Big Bus in Londen. Deze route telt maar liefst 39 verschillende haltes verdeelt over de stad. Op de stops 3 tot 27 kun je overstappen op de blauwe route, bij de stops 11 tot 13 kun je overstappen op de groene route. De eerste bus op de blauwe lijn vertrekt op 08:26 uur bij Queen Mother Gates (stop nummer 3), de laatste bus vertrekt hier om 18:08 uur. Op de laatste stop van de blauwe lijn, Paddington Station (stop nummer 41) vertrekt de eerste bus om 08:27 uur, de laatste bus vertrekt hier om 17:31 uur. Iedere 5 tot 10 minuten vertrekt er een bus op iedere stop van deze route.

Een aantal bekende en populaire bezienswaardigheden op de blauwe route zijn Regent Street, Piccadilly Circus, London Eye, Covent Garden, Tower of London, Westminster Abbey, Buckingham Palace en de Mayfair – Park Lane. Kijk op de onderstaande plattegrond voor alle 39 stops op de rode route.

Green Link
De groene lijn is de korte route en loopt voornamelijk in het echte centrum van Londen. De groene lijn telt 12 verschillende stops waarbij je bij stop 47 tot 51 over kunt stappen op de Classic Red Route of de Blue Route. De groene route is voornamelijk bedoelt als verbinding met het King Cross treinstation. Op de groene route vertrekt er iedere 20 minuten een bus vanaf één van de opstappunten.

Een aantal bekende en populaire bezienswaardigheden op de blauwe route zijn Kings Cross, British Museum en Covent Garden. Kijk op de onderstaande plattegrond voor alle 39 stops op de rode route.

Plattegrond Big Bus Londen hop on tour

Klik op de foto voor een groter formaat van de plattegrond. De link opent in een nieuw venster in PDF formaat. Of kijk op de website van Big Bus Londen voor de actuele routes en plattegronden.

Tickets voor de op-on hop-off bus in Londen

De tickets voor de hop on hop off bussen van Big Bus Londen zijn eenvoudig vooraf via het internet te reserveren. Als je je tickets vooraf via internet aanschaft, krijg je vaak korting ten opzichte van de prijzen ter plaatse en kun je direct op de bus stappen en hoef je niet bij een kassa eerst je tickets te kopen. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van ten minste één volwassene. Voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar geldt er een speciaal kindertarief.

Je kunt kiezen uit een hop-on hop-off ticket voor 24 of 48 uur. Daarnaast kun je kiezen voor een 90 minuten durende avondtour zodat je de bruisende hoofdstad van Engeland in het donker kunt bewonderen. De hieronder vermelde prijzen in euro’s kunnen wisselen vanwege de wisselkoers ten opzichte van de Pond. Kijk daarom voor de meest actuele tarieven op de website van de aanbieder van de tickets.

24 uurs ticket Big Bus Londen (classic ticket)
Dit ticket is 24 uur geldig na de eerste activatie in de Big Bus in Londen.
Volwassenen: 38,- euro per persoon
Kinderen (5 tot 15 jaar): 22,55 euro per kind
Klik hier om online je ticket te boeken.

48 uurs ticket Big Bus Londen (premium ticket)
Dit ticket is 48 uur geldig na de eerste activatie in de Big Bus in Londen.
Volwassenen: 45,30 euro per persoon
Kinderen (5 tot 15 jaar): 22,60 euro per persoon
Klik hier om online je ticket te boeken.

72 uurs ticket Big Bus Londen (deluxe ticket)
Dit ticket is 72 uur geldig na de eerste activatie in de Big Bus in Londen.
Volwassenen: 51,30 euro per persoon
Kinderen (5 tot 15 jaar): 25,70 euro per persoon
Klik hier om online je ticket te boeken.

Tootbus Night Tour – Londen bij nacht bustour
Volwassenen: 29 euro per persoon
Kinderen (5 tot 15 jaar): 17,85 euro per persoon
Klik hier om online je ticket te boeken.

Gratis extra’s
Bij de tickets van Big Bus Lonen krijg je een aantal gratis extra’s:

  • Gratis River Cruise in één richting over de Theems met de boten van City Cruises
  • Gratis hoofdtelefoon en live commentaar tijdens de rit (alleen op de rode route)
  • Gratis hoofdtelefoon en commentaar in 12 talen op de groene en blauwe lijn
  • Gratis drie wandeltochten door Londen

Klik hier om de hop-on bus tickets online te kopen

Hop-on hop-off cruise & hop-on hop-off bus combi

Zie Londen vanaf het water en vanaf de weg met deze combinatie van de hop-on bus en de hop-on hop-off cruise over de Theems. Met dit speciale hop-on combi-ticket bespaar je een hoop geld en krijg je bovendien een gratis wandeltour door Londen. De hop-on bussen in Londen hebben meer dan 80 verschillende stops in Londen zodat je niets hoeft te missen van deze bijzondere stad.

Je hebt de keuze uit een combi-ticket voor 24 of 48 uur. Wil je zoveel mogelijk van Londen zien dan kun je het beste voor het 48 uurs ticket kiezen zodat je alle hoogtepunten van Londen op je gemak kunt bewonderen. Je boekt het hop-on combi-ticket via de website van Tiqets.com.

24 uur ticket
Volwassenen: 36 euro
Kinderen (5 tot 15 jaar): 16,70 euro
Familieticket: 88 euro

48 uur ticket
Volwassenen: 47 euro
Kinderen (5 tot 15 jaar): 22,30 euro
Familieticket: 115,75 euro

De hierboven genoemde prijzen kunnen wijzigen in verband met de wisselkoers van de Britse pond ten opzichte van de euro. Kijk daarom altijd op de website van de ticketverkoper voor de meest actuele prijzen van de tickets.

Klik hier om je combi tickets online te boeken

Combi ticket hop on bus en Madame Tussauds

Wil je Madame Tussauds in Londen gaan bezoeken en alle hoogtepunten van Londen gaan ontdekken met de hop on bus? Dan is er een speciaal combi ticket waarmee je voordelig beide activiteiten in Londen kunt gaan ondernemen.

Het combi ticket bestaat uit een ticket voor de hop on bus waarmee je 24 uur onbeperkt gebruik kunt maken van de hop on bus in Londen. Daarnaast krijg je een toegangsticket voor het beroemde wassenbeeldmuseum van Madame Tussauds waar je tal van bekende sterren kunt bewonderen.

Het combi ticket kost 71 euro voor volwassenen en 46,50 euro voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar. Je boekt het hop-on combi-ticket via de website van Tiqets.

Klik hier om je combi tickets online te boeken

Copyright header image: Big Bus Tours Ltd

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com