Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lift 109 in het Battersea Power Station

Wil je iets unieks doen tijdens je vakantie in Londen? Dan is Lift 109 in het Battersea Power Station een echte must-see attractie in Londen. Lift 109 is een lift die gebouwd is in één van de voormalige schoorstenen van de oude elektriciteitscentrale aan de rivier de Theems. De attractie biedt een unieke adembenemende ervaring voor iedereen die geen last heeft van hoogtevrees.

Wat is Lift 109?

Lift 109 in Battersea Power Station is geen gewone lift. Wat deze lift zo uniek maakt, is dat hij vrijwel helemaal van glas is gemaakt en je in slechts zeven minuten naar de top van de schoorsteen brengt. De lift gaat dwars door één van de iconische schoorstenen van het beroemde gebouw en zoals de naam al doet vermoeden brengt de lift je naar een hoogte van 109 meter. Doordat de lift bovenop uit de schoorsteen komt krijg je een schitterend 360 graden uitzicht over de skyline van Londen en de iconische bezienswaardigheden zoals de London Eye, de Tower Bridge en de Thames. Voor de meest unieke ervaring kun je Lift 109 ook in de avonduren bezoeken, zo krijg je een fenomenaal uitzicht over de verlichte skyline van Londen.

Je bezoek aan Lift 109 begint in de verbouwde turbinehal Turbine Hall A van de Battersea energiecentrale. Hier kun je eerst een tentoonstelling bezoeken waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het iconische pand aan de Theems rivier. Na de tentoonstelling is het tijd om met de lift naar boven te gaan.

Tijdens de 7 minuten durende reis naar het topje van de 109 meter hoge schoorsteen krijg je op de wanden, vloer en het plafond van de glazen lift een interactieve show te zien met beeld en geluid. Als de show afgelopen is, is het tijd om te genieten van het panoramische uitzicht over Londen.

Battersea Power Station in Londen

Tickets voor Lift 109 in Battersea Power Station

Wil je Lift 109 gaan bezoeken in het Batersea Power Station? Tickets voor deze populaire attractie in Londen zijn verkrijgbaar vanaf 19,90 euro voor volwassenen en kinderen van 16 jaar en ouder. Tickets voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar kosten 14,75 euro per stuk.
Kinderen tussen de 3 en 15 jaar Als je met een grotere groep van 10 of meer personen bent dan zijn er ook voordelige groepstickets verkrijgbaar. Je betaalt dan 17,90 euro voor volwassenen of 13,25 euro voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar.

Door de kleine capaciteit van de lift, er kunnen maximaal 30 personen in, is het aan te raden je tickets op tijd vooraf te reserveren. Zo weet je zeker dat je op de gewenste dag en tijdstip kunt genieten van de Lift 109 attractie. Je tickets kun je online reserveren via onder andere de website van Tiqets. Bij het reserveren van je tickets voor Lift 109 dien je een tijdslot aan te geven voor je bezoek. Alleen tijdens dit tijdslot is je ticket geldig dus zorgt dat je op tijd bij het Battersea Power Station bent. Je dient minimaal 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Klik hier om je Lift 109 tickets online te boeken

Copyright image: Battersea Project Land Company Limited (BPLC)

Openingstijden Lift 109

De attractie van Lift 109 in het Battersea Power Station is zeven dagen in de week geopend, het gehele jaar door behalve tijdens kerst op 25 december. Van maandag tot en met woensdag is de attractie geopend van 10:00 uur tot en met 18:00 uur. Van donderdag tot zondag en tijdens vakantie is de attractie geopend van 10:00 uur tot en met 20:00 uur. De openingstijden kunnen wijzigen, kijk daarom altijd op de website van Lift 109 of Google maps voor de meest actuele openingstijden.

Waar ligt Lift 109 in Londen?

Lift 109 is te vinden in het Battersea Power Station aan de rivier de Theems en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer van Londen.

Met de metro naar Battersea Power Station
De snelste manier om er te komen is met de metro van Londen. Battersea Power Station beschikt over een eigen metrostation op de Northern Line. Het metrostation Battersea Power station is één van de eindstations op de Northern Line, de zwarte lijn op de metroplattegrond. Let wel op, de Northern Line heeft verschillende aftakkingen waardoor er meerdere eindstations zijn. Kijk voor het complete overzicht van metrohaltes en aftakkingen op de website van Transport for London.

Je kunt ook met de Circle of District Line in de buurt van Battersea Power Station komen. Je kunt dan uitstappen bij Sloane Square en vanaf het metrostation is het een kleine 10 minuten lopen.

Met de bus naar Battersea Power Station
Reis je liever met de bus in Londen? Er zijn verschillende buslijnen die in de buurt van Battersea Power Station stoppen zoals de lijn 44, 137, 452, 156, 344 en 436. Je kunt uitstappen bij de halte Chelsea Bridge of Pump House Lane.

Met de trein naar Battersea Power Station
Het is ook mogelijk om met de trein naar Battersea Power Station te reizen. De dichtstbijzijnde treinstations zijn die van Battersea Park Station en Queenstown Road Station. Vanaf beide stations is het een korte wandeling naar Battersea Power Station.

Met de Uber boot naar Battersea Power Station
Dankzij de ligging aan de Theems is Battersea Power Station ook eenvoudig te bereiken met de Uber boat by Thames Cliper River Bus Service. Dit is een ideal alternatief voor de drukke metro en bovendien geniet je tijdens je reis van een geweldig uitzicht over Londen. De Uber boat stopt bij de Battersea Power Station Pier halte, vanaf hier is het nog een kleine 5 minuten lopen via de Riverside Walk. Tickets voor de Uber boot kun je eenvoudig vooraf reserveren via internet zodat je direct op de boot kunt stappen tijdens je vakantie in Londen.

Copyright header image: Battersea Project Land Company Limited (BPLC)

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com