Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

In het noorden van Regent’s Park ligt de London Zoo, de enige dierentuin van Londen welke al meer dan 170 jaar oud is. De London Zoo was de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld en werd in 1828 werd geopend voor onderzoek, bezoekers waren pas echt welkom in 1847 toen de dierentuin open ging voor het publiek. Ook was de London Zoo de eerste dierentuin met een special reptielenhuis (1849), het eerste openbare aquarium (1853) en het eerste insectenhuis van de wereld (1881). Van alle dierentuinen in de wereld, is de London Zoo één van de bekendste. Dit is ook mede te danken aan de vele films die hier zijn opgenomen. Zo zijn er een aantal scene’s van de eerste Harry Poter film in het reptielenhuis van de London Zoo opgenomen.

Door zijn hoge leeftijd staan er veel gebouwen in de dierentuin op de monumentenlijst, wat een bezoek aan deze dierentuin nog specialer maakt. Ondanks zijn hoge leeftijd is de London Zoo, mede dankzij vele verbouwingen, toch een moderne dierentuin waar de dieren zo natuurlijk mogelijk leven en waar men bij het publiek belangstelling probeert op te wekken voor natuurbescherming en het beschermen van de wilde dieren.

De London Zoo dierentuin in Londen

Attracties in de London Zoo dierentuin

Vandaag de dag zijn er maar liefst 12.000 dieren van 750 verschillende diersoorten in de dierentuin te vinden, waaronder tijgers, slangen, giraffen, pinguïns en zelfs piranha’s. Hiermee heeft de London Zoo de grootste collectie dieren van heel het Verenigd Koninkrijk.

Het bijzondere aan de London Zoo is dat men geprobeerd heeft de bezoeker een zo realistisch mogelijke ervaring te bieden tussen de dieren. Zo zijn er speciale delen van het park waaronder “Clore Rainforest Lookout”, “African Bird Safari” en “Meet The Monkeys” waar je tussen de dieren door loopt in de jungle. Ook leuk om te bezoeken zijn de nieuwe delen van het park zoals “Into Africa”,”Pinguin Beach”, “Butterfly Paradise”, “Gorilla Kingdom” en het tropische regenwoud “Blackburn Pavilion”. Of betreedt de onderwaterwereld in het uit 1921 stamende aquarium waar je een schitterend koraalrif, de Amazone en een speciale afdeling met zeldzame vissen kunt bekijken. Speciaal voor de kinderen in het nieuwe “Animal Adventure”. Hier kunnen de kleine bezoekers klimmen en klauteren en al spelend leren over dieren in de dierentuin. En uiteraard is er ook een kinderboerderij waar kinderen geiten, schapen en cavia’s kunnen voederen en aaien.

Even genoeg licht gezien? Stap dan binnen in het geheel vernieuwde Night Life gebied en bewonder vleermuizen en andere nachtelijke dieren waaronder gordeldieren, ratten, lori’s en potto’s. In het Gorilla Koninkrijk zijn de koningen van de jungle te vinden. Maar voordat je bij de kolonie westelijke laaglandgorilla’s kunt komen moet je eerst een weg banen door het gorilla tracking parcours en de Afrikaanse bosomgeving. Een unieke ervaring!

In het park zijn er verder regelmatig demonstratie en voedertijden die je kunt gaan bekijken. Kijk op de borden in de dierentuin voor de exacte tijden en locaties van deze shows.

Toegangsprijzen London Zoo

De London Zoo is erg populair bij zowel de inwoners van de stad als toeristen en er staan dan ook vaak lange rijden voor de kassa’s. Vooral in de weekenden en met mooi weer kan het erg druk zijn in de dierentuin. Het is dus aan te raden om vooraf via internet tickets te bestellen voor de London Zoo. Dit kan je onder andere doen via de website van Tiqets.com voor een prijs van rond de 28 euro. Dit scheelt ook nog eens geld ten opzichte van de ticketprijs aan de deur.

Er is een speciale ingang voor internetkaartjes zodat je niet in de lange rij hoeft te staan. Als je online kaartjes hebt gekocht moet je met je geprinte ticket naar binnen via de ingang met het bord “Internet Tickets”.

De prijzen voor de London Zoo zijn als volgt:
Volwassenen (16+)
27,10 euro

Kinderen (3 tot en met 15 jaar)
20,10 euro

Kinderen onder 3 jaar
Gratis

Senioren, studenten en mindervaliden
24,50 euro

Familieticket (2 volwassenen en 2 kinderen of 1 volwassene en 3 kinderen
84,60 euro

De hierboven vermelde prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, kijk voor de meest actuele prijzen op de website van de ticket aanbieder. De tickets zijn eenvoudig online te kopen via de website van Tiqets.com. Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal en binnen enkele uren ontvang je de e-tickets in je mailbox. Je betaalt altijd in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoersen en eventuele extra kosten van de bank in verband met vreemde valuta’s.

Als je bij de kassa van de dierentuin je tickets koopt wordt er standaard een donatie ingehouden van 10%. Als je dit niet wilt moet je dit op tijd aangeven bij de kassa. Online wordt deze donatie niet standaard gevraagd.

Klik hier om je London Zoo tickets te kopen

De London Zoo dierentuin in Londen

Openingstijden London Zoo

De London Zoo is iedere dag van het jaar geopend vanaf 10:00 uur, behalve op eerste kerstdag, dan is de dierentuin de gehele dag gesloten voor het publiek.

Afhankelijk van het seizoen sluit de dierentuin op verschillende tijden. Tot en met 23 oktober is de dierentuin geopend tot en met 17:30 uur, tussen 23 oktober en 1 november sluit deze om 17:00 uur en vanaf 2 november sluit de dierentuin om 16:00 uur. Je kunt nog naar binnen tot een uur voor sluitingstij, maar let wel op dat sommige verblijven en locaties in de dierentuin al eerder sluiten.

Metrostation
De metrostations die in de buurt liggen van de London Zoo zijn Baker Street, Regent’s Park en Camden Town. Je moet vanaf het metrostation nog wel een stukje lopen door Regent’s Park voordat je bij de ingang van de dierentuin bent.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com