Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luton Airport trein transfer

Vlieg je vanuit Nederland of België op het vliegveld van Luton en ben je op zoek naar transfer vanaf de airport naar je hotel of appartement in het centrum van Londen? Dan kun je kiezen uit de bus of de trein waarbij de Thameslink trein de snelste optie is om vanaf het vliegveld naar hartje Londen te reizen.

Trein vanaf Luton naar Londen

Vlakbij het vliegveld van Luton ligt het Luton Airport Parkway Railway station vanwaar je met de Luton Airport Express trein naar het centrum van Londen kunt reizen. De Luton Airport Express trein brengt je in 22 minuten van het vliegveld naar het centrum van Londen bij het London St Pancras International station. Hier kun je direct overstappen op één van de zes metroroutes die stoppen bij dit station.

De Luton Airport Express treinen rijden zeven dagen in de week ieder half uur   De reistijd is ongeveer 50% korter dan met de bus transfer vanaf Luton Airport. Deze dienstregeling kan afwijken, kijk daarom altijd op de borden ter plaatse voor de actuele dienstregeling of bekijk de website van Trainline.

DART trein tussen Luton Airport en Luton Parkway station

Doordat er wel enige afstand zit tussen het vliegveld en het treinstation rijdt er vanaf het vliegveld een speciale DART trein naar het trein station, zie www.lutondart.com voor meer informatie. Deze speciale onbemande trein brengt je in 4 minuten naar het station en kost 4,90 pond voor een enkele reis. Het is ook mogelijk om direct bij je Luton Airport Express treinticket een ticket voor de DART te nemen, je dient dan voor de vertreklocatie Luton Airport te kiezen i.p.v. Luton Airport Parkway Railway.

De DART trein vertrekken iedere 5 minuten in de spits en daarbuiten om de 8 tot 15 minuten vanaf de halte bij de terminal. Volg in de terminal de borden van de DART naar Luton Airport Parkway Railway Station om bij het DART station uit te komen. Let erop dat het enkel mogelijk is om met contact geld te betalen in de bus, zorg er dus voor dat je losse ponden op zak hebt als je een ticket voor de shuttle bus wilt kopen.

Terminal van Luton Airport in Londen

Copyright image: London Luton Airport Operations Limited.

Trein tickets vanaf Luton

De tickets voor de trein zijn te koop via de ticketmachines in de terminal van Luton Airport en via de website van Trainline. De makkelijkste manier is om je treintickets vooraf te reserveren zodat je bij aankomst in de terminal van Luton niet op zoekt hoeft te gaan naar de ticketautomaat en in de rij moet wachten om je trein tickets te kunnen kopen.

De treintickets voor Luton naar het centrum van Londen kosten 20 euro voor volwassenen voor een enkele reis, kinderen tussen de 5 en 15 jaar betalen 10 euro voor een enkele reis. Een retour ticket kost 34,50 euro voor volwassenen en 17,50 euro voor kinderen.

KLIK HIER OM JE LUTON TREIN TICKETS TE KOPEN

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com