Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

National Gallery museum

De National Gallery in Londen heeft één van de mooiste verzamelingen van West-Europese schilderijen ter wereld. Echte trekpleisters van het museum zijn onder andere de The virgin of the Rock van Leonardo Da Vinci, het Wilton tweeluik, de Venus en Mars van Botticelli en uiteraard de beroemde Zonnebloemen van Vincent van Gogh.

Je vindt het National Gallery museum op het bekende Trafalgar Square plein in Londen en dankzij zijn opvallende ontwerp is het museum eigenlijk niet te missen. Het museum is in 1838 gebouwd door de architect Wiliam Wilkins en in 1991 uitgebreid met de Sainsburry Wing. Als je de National Gallery bezoekt krijg je bij de ingang een plattegrond met onder andere de highlights van het museum en de loop route. Advies is om die plattegrond goed te bewaren want het museum kan soms een waar doolhof zijn waar je in kunt verdwalen.
National Gallery in Londen

In totaal telt de schilderijen collectie van het museum een kleine 2300 werken uit een periode van meer dan 7 eeuwen. De collectie van het museum is chronologisch opgebouwd waarbij de oudste schilderijen in de Sainsbury Wing hangen. In de west wing hangen alle schilderijen uit de 16e eeuw waaronder veel renaissance meesterwerken zoals de Maagd met Kind van Leonardo da Vinci en de onvoltooide Graflegging van Michelangelo.

In de North Wing hangen veel meesterwerken uit de 17e eeuw, waaronder maar liefst 15 schilderijen van Rembrandts. Onder andere het treurige zelfportret op 63-jarige leeftijd. Ook de dame aan het virginaal van Vermeer is zonder meer de moeite waard om te bezoeken. In de East wing van de national Gallery hangen een aantal van de echte publiekstrekkers waaronder de Zonnebloemen van Van Gogh, de Badgasten bij Asnieres van Seurat en de Gare St-Lazaire van Monet en de Fighting Temeraire van Turner.

De toegang tot de National Gallery is gratis, maar voor het bezoeken van speciale tentoonstellingen kan geld gevraagd worden. Het museum is dagelijks geopend, met uitzondering van 24, 25 en 26 december en 1 januari. Het museum is geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 18:00 uur, op vrijdag sluit het museum om 21:00 uur.
National Gallery in Londen

Wil je alles te weten komen over de bijzondere kunstwerken in de National Gallery? Boek dan een rondleiding waarbij je met een ervaren gids op rondleiding gaat door de National Gallery en onder andere de schilderijen van Van Gogh, Rembrandt, Turner, Degas en vele anderen van dichtbij kunt bewonderen.

De tickets voor de rondleiding kosten 17,50 euro per persoon en kunnen eenvoudig online gereserveerd worden via de website van Tiqets. Betalen kan veilig en snel via onder andere iDeal, creditcard en PayPal. Na je bestelling ontvang je de tickets binnen enkele uren in je mailbox.

De National Gallery ligt aan het Trafalgar Square waardoor er vele manieren zijn om naar de National Gallery te reizen. De makkelijkste manier is de metro, de haltes Charing Cross (Overground, Northern en de Bakerloo lijnen) en Leicester Square (Northern en Piccadilly lijnen) liggen op loopafstand van het museum. Ook de stations van Piccadilly Circus (Piccadilly en Bakerloo lijnen) en het Embankment station (Northern, Bakerloo, District en de Circle lijnen) liggen in de buurt van de National Gallery.

Wil je met de bus naar het National Museum reizen? De bussen 3, 6, 9, 11, 13, 15, 23, 24, 87, 91, 139, en 176 stoppen op of vlakbij Trafalgar Square.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com