Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

In het centrum van Londen ligt één van de leukste musea voor kinderen, het Science Museum. Het museum staat volledig in het teken van wetenschap, technologie, geneeskunde en design en is opgericht in 1857 als onderdeel van het South Kensington Museum, maar ging in 1909 als zelfstandig museum verder. Het Science Museum is één van de populairste musea van Verenigd Koninkrijk en dankzij de enorme historische collectie staat het bekend als het grootste wetenschap museum van de wereld. Jaarlijks weet het museum een kleine 3 miljoen bezoekers te trekken, mede dankzij het feit dat het museum grotendeels gratis te bezoeken is.

Het Science Museum ligt aan de Exhibition Road vlakbij Hyde Park in een gebied met een hoge concentratie aan musea. Naast het Science Museum vind je rondom de Exhibition Road ook het Victoria & Albert Museum en het History Museum.

Het Science Museum in Londen
© Science Museum Group

Collectie van het Science museum in Londen

Het museum bezit een gigantische collectie items uit de geschiedenis van de wetenschap. Verdeelt over meer dan 40 zalen zijn ongeveer 2000 tentoonstellingen te vinden. Onder andere de oudste nog bestaande stoomlocomotief ter wereld is er te vinden samen met de eerste straalmotor en de Apollo tien capsule waarmee er in 1969 rond de maan is gevlogen.

Dankzij de gevarieerde collectie van het museum is dit een ideaal uitje voor het gehele gezin! In het museum zie je niet alleen de geschiedenis van de wetenschap, je kunt het ook zelf voelen en ervaren. Er zijn veel knoppen om in te drukken, hendels om aan te trekken en er is zelfs een interactieve zaal waar kinderen hun eigen experimenten kunnen uitvoeren.

Bij binnenkomst start je in de Welcome Wing waar je van geslacht kan “veranderen”, 30 jaar ouder kan worden in 30 seconden of een eigen identiteitsprofiel kan maken. De Welcome Wing bestaat uit meerdere verdiepingen waar een aantal vaste exposities te vinden zijn waaronder In Future, Digitopolis, Who Am I?, Antenna, Talking Points, Pattern Pod en de 3D Tour.

Het Science Museum beschikt over een eigen IMAX bioscoop en een Virtual Reality-simulator. In de Launch Pad kunnen kinderen eigen experimenten uit voeren en kinderen tussen de 3 en 6 jaar kunnen in The Garden meedoen aan diverse interactieve programma’s. Tijdens de schoolvakanties worden er in het museum speciale evenementen georganiseerd.

Het Science Museum in Londen
© Science Museum Group

Bij een bezoek aan het wonderlab: The Equinor Gallery maak je een ontdekkingsreis door de wetenschap met ruim 50 verbluffende maffe experimenten en demonstraties. In het Wonderlab kun je onder andere getuige zijn van een bliksem die in het plafond slaat, kom je meer te weten over vuurkolken, elektronische geluidsgolven en kom je alles te weten over de toepassingen van explosies. Uiteraard mag je ook zelf experimenteren met diverse stoffen.

Het Wonderlab is één van de tentoonstellingen welke alleen tegen betaling te bezoeken zijn. Deze tickets kosten 10,50 euro voor volwassenen (17+) en 8,40 euro voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar. Kinderen onder de 4 jaar hebben gratis entree tot de expositie onder begeleiding van een betalende volwassene. De tickets zijn eenvoudig vooraf via internet te koop op de website van Tiqets

Tickets Science Museum Londen

Het Science Museum zelf is gratis te bezoeken, maar voor een aantal exposities en de IMAX bioscoop dien je wel een ticket te kopen. Voor o.a. Wonderlab: The Equinor Gallery heb je een ticket nodig. Deze tickets kosten 10,50 euro voor volwassenen (17+) en 8,40 euro voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar. Kinderen onder de 4 jaar hebben gratis entree tot de expositie onder begeleiding van een betalende volwassene.

De tickets zijn eenvoudig vooraf via internet te koop op de website van Tiqets. Je kan veilig en snel online afrekenen met onder andere iDeal, creditcard of PayPal en je betaalt in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoers van de euro ten opzichte van de pond.

Het Science Museum in Londen
© Science Museum Group

Waar ligt het Science museum in Londen?

Het Science Museum ligt in het centrum van Londen vlakbij Hyde Park en de Royal Albert Hall. Dankzij de ligging in het centrum van de stad kun je eenvoudig met het openbaar vervoer naar het museum reizen.

Als je met de metro reist kun je uitstappen bij de metrohalte van South Kensington op de District, Circle en Piccadilly lijn. Vanaf het metrostation is het nog een kleine 5 minuten lopen naar het museum. Ook kun je uitstappen bij de metrohalte van Gloucester Road welke op de District, Circle and Piccadilly lijn ligt. Vanaf hier is het +/- 15 minuten lopen naar het museum.

Wil je met de bus naar het Science Museum reizen? Dan kun de buslijnen 14, 49, 70, 74, 345, 360, 414, 430 en C1 nemen en uitstappen bij de bushalte stop South Kensington Underground Station. Ook buslijnen 9, 10, 52, 452 en 70 stoppen in de buurt van het museum bij de Royal Albert Hall op Kensington Gore.

Het Science Museum is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur waarbij de laatste entree mogelijk is om 17:15 uur. De diverse zalen sluiten 30 minuten voor sluitingstijd één voor één. Op 24 tot 26 december is het museum gesloten in verband met kerst.

Copyright header image: Science Museum Group

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com