Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op iets minder dan twee uur rijden van Londen dicht bij de plaats Amesbury ligt Stonehenge, één van de meest mysterieuze en magische locaties van Engeland. Een bezoek aan Stonehenge is dan ook iets dat je niet snel zult vergeten!

De verzameling stenen van ruim 40 ton ligt midden in een grasland en is misschien wel het beroemdste prehistorische monument ter wereld. Deze plek is al vele eeuwen de bron van vele legendes, mythes en wonderen en nog steeds doet de plek vele hersenen kraken over waarom deze precies is gebouwd. Want hoe is het mogelijk dat mensen uit de neolithische tijd dit bouwtechnische meesterwerk hebben kunnen bouwen met slechts simpele werktuigen en technieken.

Het bouwwerk en de directe omgeving zijn sinds 1986 onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is tevens een door de Britse overheid bij wet beschermd antiek bouwwerk. Hierdoor mag er niet zomaar iets aangepast worden aan Stonehenge of de directe omgeving waardoor het monument altijd in zijn originele staat zal blijven.

Tour naar Stonehenge vanuit Londen

Rondreis van Londen naar Stonehenge

De makkelijkste manier om de bijzondere stenen van Stonehenge te bewonderen is door het boeken van een rondreis naar Stonehenge vanuit Londen. De tour vertrekt vanaf het Victoria Coach Station (hier wordt je ook weer terug afgezet) en de rit naar Stonehenge duurt ongeveer 2 uur welke met een bus met airco wordt uitgevoerd.

Onderweg naar Stonehenge kun je genieten van de rit door Salisbury Plains terwijl je heerlijk achterover leunt in de stoel. In totaal duurt de rondreis naar Stonehenge ongeveer zes uur en de prijs is inclusief een entreeticket van +/- 20 euro voor Stonehenge en een audiogids.

Tijdens je bezoek aan Stonehenge kun je de bijzondere plek op eigen houtje ontdekken, maar je kunt ook aan de hand van de audiogids, welke beschikbaar is in diverse talen, de plek gaan ontdekken en de geschiedenis van Stonehenge ontdekken.

Stonehenge bezoeken

De kosten voor de rondreis tour naar Stonehenge vanuit Londen bedragen 57 euro voor volwassenen, 46 euro voor kinderen tussen de 3 en 16 jaar en 65+ betalen 54 euro voor de tour. Je kunt ook voor de echte Britse ervaring het ticket met fish and chips bestellen waarbij je naterugkomst kunt genieten van een verrukkelijke pubmaaltijd. De hiervoor genoemde prijs kan wisselen in verband met de schommelende wisselkoers van de euro ten opzichte van de pond.

De tour naar Stonehenge kun je het beste vooraf via internet reserveren zodat je zeker weet dat je de tour op de dag en tijd van jouw keuze kunt plannen. De tour is te reserveren via de website van Tiqets.com of via de website van GetYourGuide.

Bij het reserveren van de tour dien je een tijdslot te kiezen van het tijdstop waarop je vertrekt vanuit Londen waarbij je de keuze hebt uit 08:15 uur en 14:00 uur.

Klik hier om de dagtour naar Stonehenge online te reserveren

Tour naar Windsor, Bath en Stonehenge

Wil je in één dag twee UNESCO werelderfgoedmonumenten bewonderen? Dan is deze dagtour naar Windsor Castle, Stonehenge & Bath iets voor je! Tijdens de 11 uur durende tour ga je samen met een ervaren gids op tour naar drie Britse nationale schatten.

Als eerste breng je een bezoek aan Windsor Castle, het voorouderlijke huis van de Britse koninklijke familie om de chique State Apartments te bewonderen en binnen te kijken bij St George’s Chapel, de plek waar vele koninklijke huwelijken zijn voltrokken. Vervolgens gaat de tour verder naar Stonehenge, een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld. Tot slot ga je naar het dorpje Bath en kun je genieten van de prachtige mix van Georgiaanse architectuur en natuurschoon.

Kosten van de tour
Deze unieke tour langs drie hoogtepunten van Groot-Brittannië kost 119 euro voor volwassenen (16+), voor kinderen tussen de 5 en 16 jaar kost de tour 108 euro en senioren (60+) en studenten betalen 114 euro voor de tour. Ook is er een speciaal familie ticket beschikbaar welke 443 euro kost en toegang geeft voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

De tickets voor deze tour naar Windsor, Bath en Stonehenge zijn eenvoudig online te reserveren via de website van Tiqets. Betalen kan veilig en snel via onder andere iDeal, creditcard en PayPal. De tour is inclusief toegang tot Windsor Castle (met audiogids), bezoek aan St George’s Chapel, toegang tot Stonehenge (met exclusieve interactieve plattegrond), toegang tot de Romeinse Baden en een professionele tourgids. Tijdens de tour is er gratis Wi-Fi aanwezig in de bus.

Klik hier om de Stonhenge tour online te boeken

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com