Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Londen Travelcard – voordelig reizen in Londen

Ben je op zoek naar een ticket waarmee je in het openbaar vervoer van Londen kunt reizen? Naast de Visitor Oyster Card kun je ook kiezen voor de London Travelcard. Deze kaart is in tegenstelling tot de Oyster Card niet van plastic maar van papier en is met name voor kortere verblijven in Londen de voordeligste keuze. De Travelcard is te koop in diverse soorten, van één dag tot zeven dagen en is beschikbaar voor bepaalde combinaties van zones van het openbaar vervoer in Londen of alle zones. Ongeacht welke versie je kiest je kunt altijd onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in Londen gedurende de periode die op de travelcard vermeld staat.

Ook kun je een Travel card krijgen voor als je met een groep reist zodat je nog voordeliger kunt reizen. De London Travelcard is eenvoudit vooraf via de officiele website van Visit Britain te bestellen zodat je niet ter plekke uit hoeft te zoeken waar je een Travelcard kunt kopen en welke zones je nodig hebt.

LET OP
Ga je tijdens je stedentrip in Londen gebruik maken van de metro dan is het niet aan te raden om in plaats van de Oyster Card of Travelcard je bankpas te gebruiken om te betalen voor de rit. Nederlandse en Belgische banken rekenen hiervoor namelijk per transactie internationale bankkosten vanwege het feit dat er met een vreemde valuta wordt afgerekend. Hierdoor wordt het reizen met de metro een stuk duurder ten opzichte van de Oyster Card of Travelcard.

Welke soorten London Travelcards zijn er?

De travelcards voor Londen zijn in diverse versies te krijgen waarbij je de keuze hebt uit meerdere zones. Een Travelcard voor zone 1-2 dekt centraal Londen waar je alle populaire bezienswaardigheden van Londen kunt vinden. Een kaart voor zone 1-4 is geldig in het centrum van Londen en enkele buitenwijken en hiermee kun je vrijwel alle bezienswaardigheden van Londen bereiken. Daarnaast kun je een kaart bestellen voor zone 1-6. Deze is geldig in heel Londen, inclusief de vliegvelden Heathrow en London City. Met een travelcard ontvang je bovendien korting op de Thames Riverboats en Emirates Air Line Cable Car. Kijk voor een overzicht van alle zones van de metro op onze metro in Londen pagina.

Ook is er de keuze uit de “Anytime Travelcard” welke op ieder tijdstip van de dag gebruikt kan worden. Daarnaast is er de “Off Peak travelcard” die goedkoper is dan de Anytime kaart maar kan niet gebruikt worden voor 09:30 uur op werkdagen van maandag tot vrijdag. De Off Peak Travelcard is goedkoper, maar kan niet gebruikt worden gedurende werkdagen (maandag – vrijdag) voor 09.30 uur.

De travelcard in Londen - onbeperkt reizen voor 1 of 7 dagen in Londen

Travelcard 1 dag off-peak

De meest gekozen en goedkoopste travelcard is de off-peak kaart waarmee je 1 dag onbeperkt kunt reizen in het openbaar vervoer van Londen. De off-peak travelcard kost 15,50 euro voor volwassenen (16+). Kinderen (11 – 15 jaar) betalen 7,50 euro en kinderen onder de 11 jaar reizen gratis met het openbaar vervoer onder begeleiding van een betalende volwassenen. De 1 dags off-peak travelcard is geldig in zone 1-6. Je bestelt de off-peak Travelcard via de officiele website van VisitBritain.

Travelcard 1 dag anytime
Wil je altijd met het openbaar vervoer in Londen kunnen reizen en niet alleen na half 10? Dan moet je de 1 dag anytime travelcard hebben waarmee je gedurende 1 dag onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen zonder gebonden te zijn aan een tijdstip. De anytime travelcard is verkrijgbaar in een versie voor zone 1-4 en zone 1-6.

De 1 dag anytime travelcard voor zone 1-4 kost 15,50 euro voor volwassenen (16+). Kinderen (11 – 15 jaar) betalen 7,50 euro en kinderen onder de 11 jaar reizen gratis onder begeleiding van een betalende volwassenen.

Voor zone 1-6 betaal je als volwassenen (16+) 22,- euro, kinderen tussen de 11 en 15 jaar betalen 11 euro. Je bestelt de 1 dag anytime Travelcard via de officiele website van VisitBritain.

Klik hier om online je Travelcard aan te schaffen

Twee en drie daagse Londen Travelcard

Sinds november 2018 is er een nieuwe Travelcard online te bestellen bij VisitBritain, de 2 en 3 daagse Londen Travelcard waarmee je twee of drie opeenvolgende dagen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in Londen.

Dit type Travelcard is ideaal voor iedereen die een weekendje naar Londen gaat of een midweek gebruik wilt maken van het openbaar vervoer van Londen. Zo bespaar je een hoop geld tijdens je stedentrip in Londen en reis je gedurende je verblijf in Londen eenvoudig en snel op één kaartje door heel de stad. Let op, deze Travelcard is momenteel alleen te bestellen op de Engelse versie van de Visit Britain website welke te bekijken is via deze link.

2 daagse Travelcard
Zone 1-4
Volwassenen: 25,40 pond
Kinderen (11 – 15 jaar):: 12,60 pond

Zone 1-6
Volwassenen: 36,20 pond
Kinderen (11 – 15 jaar):: 18,00 pond

3 daagse Travelcard Off
Zone 1-4
Volwassenen: 38,10 pond
Kinderen (11 – 15 jaar):: 18,90 pond

Zone 1-6
Volwassenen: 54,30 pond
Kinderen (11 – 15 jaar):: 27,00 pond

Klik hier om online je Travelcard aan te schaffen

7 dagen Travelcard

Wil je zeven dagen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer in Londen? Dan is er de “7 dagen Travelcard” waarmee je zeven dagen onbeperkt kunt reizen met het openbaar vervoer in Londen. Je hebt bij de 7 dagen kaart de keuze uit een kaart voor zone 1-2, zone 1-3, zone 1-4, zone 1-5 en zone 1-6. De goedkoopste zeven dagen Travelcard kost 40,- euro voor volwassenen (16+). Kinderen(11-15) betalen 20,50 euro voor de goedkoopste zeven dagen Travelcard.

Zone 1-3
Volwassenen: 47,- euro
Kinderen (11 – 15 jaar):: 23,50 euro

Zone 1-4
Volwassenen: 57,50 euro
Kinderen (11 – 15 jaar):: 29,- euro

Zone 1-5
Volwassenen: 68,50 euro
Kinderen (11 – 15 jaar): 34,50 euro

Zone 1-6
Volwassenen: 73,- euro
Kinderen (11 – 15 jaar):: 37,- euro

Je bestelt de 7 dagen travelcards via de officiele website van VisitBritain. Let op! De 7 dagen travelcard is niet te koop in de metrostations in Londen. Deze is alleen van tevoren te bestellen via de website van VisitBritain.

Let op! De hierboven genoemde prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn door prijswijzigingen en de wisselende koers van de euro ten opzichte van de euro. Kijk daarom altijd op de website van Visit Britain Shop voor de meest actuele tarieven van de Londen Travelcards.

Klik hier om online je Travelcard aan te schaffen

De travelcard voor groepen in Londen - onbeperkt reizen met een groep met hoge korting

Londen Travelcard voor groepen

Reis je met een grote groep in Londen? Dan kun je het beste de travelcard Group Day aanschaffen waarmee je tot 30% goedkoper kunt reizen met het openbaar vervoer in Londen. De Group Day travelcard is geldig voor groepen van 10 personen of groter die gelijktijdig met het openbaar vervoer reizen.

De group day travelcard maakt onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in Londen mogelijk en is geldig in zone 1 tot 6 en kan alleen gebruikt worden na 09:30 uur. De travelcard voor groepen kost 10,- euro per volwassenen (16+). Kinderen tussen de 5 en 15 jaar betalen 5 euro voor een group day travelcard. Je bestelt de speciale Group Travelcard via de officiele website van VisitBritain.

Klik hier om online je Group Travelcard aan te schaffen

Travelcard en reizen vanaf de vliegvelden

De Travelcard is niet geldig op de lijnen vanaf het vliegveld van Luton naar het centrum van Londen. Dit komt omdat de bus en trein die vanaf Luton Airport naar het centrum van Londen rijdt geen deel uitmaakt van het Transport of London traject. Als je vanaf het vliegveld van Luton naar het centrum van Londen wilt reizen kun je kiezen voor een bus transfer of gebruik maken van de Thameslink trein die vanaf het vliegveld rijdt.

Ook geldt de travelcard niet voor de bussen en treinen die vanaf Gatwick Airport, Stansted Airport en Southend Airport rijden. De enige twee vliegvelden waar je de London Travelcard kunt gebruiken voor het openbaar vervoer zijn Heathrow Airport en London City Airport.

Betalen kinderen voor de metro in Londen?

Kinderen onder de 11 jaar mogen gratis reizen met de metro van Londen en het overige openbaar vervoer in Londen  als ze begeleid worden door een volwassene. Per volwassene mogen maximaal 4 kinderen gratis reizen.

Kinderen tussen de 11 en 15 jaar kunnen gratis reizen met de bus en krijgen korting op het overige vervoer van de London Underground (metro), de London Overground, TfL Rail en de DLR als ze een speciale Zip Oyster 11-15 fotokaart hebben.

Kinderen tussen de 16 en 17 jaar kunnen een Zip Oyster 16+ fotokaart aanschaffen waarmee ze gratis mogen reizen of kortingen op het openbaar vervoer in Londen krijgen. Zo krijgen ze met de Zip Oyster 16+ photocard korting van 50% procent op het pay as you go volwassenen tarief op de metro, bus, TfL Rail, London Overground, DLR en de meeste National Rail diensten in Londen.

Hoe gebruik ik de Travelcard?

De Travelcard is in tegenstelling tot de Oyster Card niet van plastic maar van karton. Waar je de Oyster Card eenvoudig bovenop de gele lezer van het metropoortje kunt houden om toegang tot de metro te krijgen, moet je de Travelcard bij het binnengaan en verlaten van de metrohalte door de gleuf van het metropoortje halen.

Kan ik een Travelcard delen met een andere persoon op dezelfde reis?

Nee dit kan helaas niet. Als je met iemand anders reist dient iedereen een eigen Travelcard of Oyster Card te hebben, tenzij je kiest voor de speciale London Travelcard voor groepen. Hiermee mogen er tot maximaal 10 personen tegelijkertijd reizen op één Travelcard Group Day kaart.

Het is wel mogelijk om na je reis je Travelcard aan iemand anders uit te lenen gedurende de geldigheid van de Travelcard. Een Travelcard is niet gekoppeld aan een identiteitskaart of naam.

Moet ik kiezen voor een Oyster card of een London Travelcard?

Of je een Oyster Card of London Travel Card moet kopen hangt af van hoe lang je in Londen verblijft en hoe vaak je denkt gebruikt te gaan maken van het openbaar vervoer in de stad. Als je een week of langer in Londen gaat doorbrengen voor je vakantie of zakentrip en als je van plan bent om gedurende deze periode regelmatig in het centrum van de stad te reizen met de metro en/of bus dan is een 7-daagse Travelcard de meest voordeligste optie.

Ben je van plan om in Londen te verblijven voor een kortere periode dan een week of van plan om twee tot vier keer per dag de metro te nemen voor korte periodes? Of ben je van plan om ook buiten het centrum van de stad te reizen? Dan is de Oyster Card met saldo (Pay as you go) de goedkoopste optie om te reizen omdat je dan kunt profiteren van de “daily cap”.

De daily cap is een systeem dat gedurende een periode van 24 uur werk waarbij er een maximaal bestedingslimit per dag is, afhankelijk van de zones van de metro. Iedere keer dat je een reis maakt met de metro in Londen, wordt er tegoed van je Oyster Card afgehaald totdat je de limiet hebt bereikt. ALs je de limiet (daily cap) hebt bereikt reis je gratis omdat er geen tegoed meer van de Oyster Card afgetrokken wordt totdat de daily cap periode afgelopen is om 00:00 uur.

 

 

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com