Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de verkeersregels in Londen?

Een auto besturen, of welk voertuig dan ook, is een ander verhaal in verschillende landen. Dat is een realiteit die veel mensen tot in het diepst van hun ziel beangstigt. We denken misschien bij onszelf – Leren voor auto theorie in ons eigen land was al moeilijk genoeg, hoe zullen we ooit kunnen leren hoe te rijden in een ander land, in dit geval Londen? Londen is een dichtbevolkte stad, waar het verkeer voortdurend doorgaat, met strenge regels om de orde in het verkeer te handhaven. Rijden in dergelijke omstandigheden kan in het begin moeilijk lijken, maar het is geen onmogelijke taak om te volbrengen. Het betekent ook niet dat het eenvoudig is, want er zal veel aandacht nodig zijn om een voertuig efficiënt en veilig door de wegen van Londen te loodsen. In het leven zullen we, tot we een echte poging wagen, nooit echt weten hoe ver we kunnen reiken.

Daarom mogen we niet gedemotiveerd raken omdat het doel onbereikbaar lijkt, we moeten onze tenen in het hete water dompelen om ervaring uit de eerste hand op te doen. Vooruitgang wordt bereikt door volharding en vastberadenheid. Met genoeg oefening en wilskracht zullen de meeste mensen in staat zijn hun voertuig over de wegen van Londen te besturen, door online auto theorie examen oefenen. Maar, hoe zien de verkeersregels van Londen er eigenlijk uit? Laten we daar eens diep induiken, om een duidelijker idee te krijgen van wat u kunt verwachten.

Hoe zijn de verkeersregels in Londen precies?

In tegenstelling tot wat velen misschien vermoeden, zijn de verkeersregels in Londen eigenlijk niet zo verschillend van wat mensen over het algemeen gewend zijn, minus een paar minuscule verschillen. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat het niet hetzelfde zal zijn als een nieuwe taal leren, alleen een paar onderdelen toevoegen om de puzzel compleet te maken.

Auto rijden in Londen

Rechterkant van de weg

Eerst en vooral moet elk voertuig aan de rechterkant van de weg worden bestuurd. Dat is een onontbeerlijke regel om in gedachten te houden, om elke kans op botsingen te voorkomen. Bovendien moeten alle verkeersborden en snelheidsbeperkingen in acht worden genomen en nageleefd, want ze zijn er niet voor niets. Bij veronachtzaming wordt de mogelijkheid tot gevaar geopend, daarom is het belangrijk om op te letten.

Letten op alcohol inname

Deze verkeersregel is voor de meesten misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om te benadrukken. Iemand mag niet rijden als hij het wettelijk toegestane alcoholpromillage heeft overschreden. Gezien hoe levendig en druk Londen is, is het noodzakelijk om voorzichtig te rijden om eventuele fouten te voorkomen.

Busbanen

Er zijn veel busbanen in de hele stad Londen, dat is te verwachten, gezien de meerderheid van de inwoners gebruik maken van het openbaar vervoer. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van hun operationele uren, deze worden voor en langs de route aangegeven door een blauw bord. Tijdens deze operationele uren is het niet toegestaan om in dat gebied te rijden, omdat dit de doorstroming kan belemmeren.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer Londen tips en bezienswaardigheden