Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winter Wonderland Hyde Park

Winter Wonderland in het Hyde Park is het toppunt van de Britse kerst gekte. Na een jaar van afwezigheid door corona is Winter Wonderland in Hyde Park terug van weggeweest en klaar voor een nieuw seizoen. Vanaf 19 november 2021 tot en met 3 januari 2022 is een deel van het park omgetoverd tot een sprookjesachtig winterlandschap waar van alles is te doen. Zo vind je er een grote Duitse verlichte kerstmarkt, twee kerstcircussen, is er een ouderwetse kermis waar je onder andere in het gigantische reuzenrad en de achtbaan kunt gaan en kun je romantisch schaatsen op de verlichte ijsbaan welke qua omvang de grootste outdoor schaatsbaan is van heel het Verenigde Koninkrijk cafétjes.

Nog steeds neemt het evenement ieder jaar in omvang toe. Sinds de eerste editie in 2007 is Winter Wonderland al door maar liefst 15 miljoen mensen bezocht. Ieder jaar komen er ook extra attracties bij. Zo kun je sinds dit jaar op de foto met de Kerstman in Santa Land en zijn er een groot aantal ijs sculpturen te bewonderen in de Magical Ice Kingdom.

Angels Market, de kerstmarkt van Londen

Op de Angels Christmas Market, welke in Wje vinter Wonderland is gevestigd, kun je tal van kerst artikelen shoppen in één van de ruim 200 kraampjes of warme chocolade melk of glühwein drinken bij één van de vele barretjes en cafétjes. De kerstmarkt is niet een simpele markt met wat kerst verlichting zoals we in Nederland vaak zien maar een echte Duitse kerstmarkt met houten huisjes, Duitse teksten en Bratwust, Duitse bier en Glühwein.

Kerst in Londen - Christmas shoppen in Londen

Kermis in Winter Wonderland

Naast de kerstmarkt is er ook een grote kermis te vinden op het terrein van het Winter Wonderland in Hyde Park. De kermis is te vinden bij het restaurant van de Serpetine, bij de grote vijver in het park. De gehele kermis is compleet in kerstsfeer en je vindt er onder andere een draaimolen met rendieren, een spookhuis, een achtbaan met de Kerstman, een schitterend verlicht reuzenrad en diverse overige attracties speciaal voor kinderen.

De entree tot de kermis is gratis, maar voor de attracties moet wel betaalt worden. Bij de attracties moet je betalen met vouchers welke je kunt kopen bij de Token Booths (kassa’s) op het terrein.

Openingstijden Winter Wonderland

Winter Wonderland wordt ieder jaar georganiseerd in het Hyde Park van half november tot de eerste dagen van januari. In de winter van 2021-2022 vind het evenement plaats van 2119november 2021 tot en met 3 januari 2022. Winter Wonderland in het Hyde Park is zeven dagen in de week geopend van 10:00 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds. Kijk voor meer informatie over het evenement op de website van Winter Wonderland.

De ingang van Winter Wonderland ligt vlakbij het metro station Hyde Park Corner in de wijk Knightbridge. Winter Wonderland is een populaire attractie en vooral in de weekeinden kan het er erg druk zijn, soms word zelfs het metrostation afgesloten en moet je verder reizen naar het metrostration Green Park en vanaf hier lopen naar Winter Wonderland. Voor meer informatie over de metro in Londen kun je een kijkje nemen op deze pagina.

De toegang tot Winter Wonderland is gratis. Toegang tot de schaatsbaan, het Zippos Circus, het reuzenrad, de Bar Ice en de Magical Ice Kingdom is niet gratis, de prijzen van deze attracties zijn te vinden op deze pagina.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren