Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

The British Museum

Het British Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en is gevestigd in een schitterend pand aan de Great Russell Street in de statige wijk Bloomsbury in Londen. Jaarlijks trekt het museum ruim 5 miljoen bezoekers en is daarmee een populaire toeristenattractie van Londen. Dat grote aantal bezoekers is mede te danken aan de gratis entree. Enkel voor de tijdelijke tentoonstellingen wordt er entree gevraagd.

Een bezoek aan het British museum is niet compleet zonder het grote plein, de Queen Elizabeth II Great Court, in het midden van het gebouw te hebben bezichtigd. Dit plein is in 2000 compleet gerestaureerd en is voorzien van een prachtige overkapping. In het midden van het plein is onder andere een bibliotheek te vinden die alleen op bepaalde dagen in de maand toegankelijk is voor members door middel van een Reading Room Tour. Meer informatie over deze tour is te vinden op deze pagina. Verder vind je op het plein een cafe, een museumwinkel en de openbare toiletten.

Het British Museum in Londen
© The Trustees of the British Museum

Collectie British Museum

De collectie van het British Museums staat bekend als één van de grootse ter wereld, in totaal heeft het museum ruim 13 miljoen stukken uit oude en hedendaagse beschavingen. Hiervan zijn er ongeveer 8 miljoen te zien in het museum zelf, de rest ligt in het depot. De totale collectie van het museum overbrugt meer dan een miljoen jaar aan geschiedenis van de mensheid en wordt dan ook gezien als één van de mooiste collecties van de wereld. Enkele hoogtepunten van het museum zijn beelden van het Paaseiland, talloze mummies uit Egypte en een enorm beeld van de Egyptische Faro Amenhotep III.

Het museum is onderverdeelt in een aantal afdelingen kunst uit diverse werelddelen en landen, waaronder Prehistorie en Europa, Egypte en Soedan, Nabije Oosten, Afrika, Australië en Amerika. In totaal telt het museum ruim 13 miljoen stukken, waarvan de meeste in depot liggen.

In het museum zelf bevinden zich onder andere boeken, kostbare originele handschriften (onder andere die van de Magna Carta en de Codex Alexandrinus), Egyptische, Assyrische, Griekse en Romeinse oudheden, Egyptische reliëfs, Etruskische vazen, beeldhouwwerken, sieraden, munten en penningen en een groot aantal voorwerpen uit de brons- en steentijd en de Middeleeuwen. Ook ‘s werelds grootste verzameling postzegels is in het British Museum te vinden.

Het British Museum in Londen
© The Trustees of the British Museum

Department of Greece and Rome

Een belangrijk stuk van het museum is het “Department of Greece and Rome“, één van de grootste verzamelingen van voorwerpen uit de Klassieke Oudheid. In totaal heeft het museum meer dan 100.000 objecten uit deze periode. Naast stukken uit Italie omvat deze afdeling van het museum ook collecties van Griekse, Hellenistische, oud-Italische, Etruskische en Romeinse oudheden en materiaal uit Cyprus.

Verder heeft het British Museum een aantal beroemde werken waaronder de Lindow Man, Elgin marbles uit het Parthenon, diverse Egyptische mummies, werken van Aurel Stein, steen van Rosett en stukken uit het Mausoleum van Halikarnassos.

Het British Museum in Londen
© The Trustees of the British Museum

Tickets voor het British Museum

De toegang tot het British Museum is gratis, maar je dient wel een ticket te reserveren. Dit kan gedaan online gedaan worden via de website van het British Museum, bij de kassa bij de ingang van het museum gekocht worden, maar je kunt ze ook online reserveren via de website van Tiqets of website van GetyourGuide inclusief een rondleiding met een ervaren gids. Het wordt aangeraden om je ticket vooraf via de website van het British Museum te reserveren, meer informatie over de tickets en het reserveren van je ticket kun je vinden op deze pagina. De tickets voor het British Museum zelf zijn gratis, maar je kunt ervoor kiezen om een gratis ticket plus een donatie van 5, 10 of 20 euro aan te schaffen via de website van het British Museum.

British Museum inclusief rondleiding
De kosten voor de tickets voor het British Museum inclusief rondleiding kosten 18 euro voor volwassenen en studenten, 65+ en kinderen betalen 17,25 euro voor een ticket. Betalen kan veilig en snel online via iDeal, Creditcard en PayPal en binnen een aantal uur na de boeking ontvang je de tickets per email. De rondleiding door het museum met een Engelstalige gids duurt in totaal twee uur. het trefpunt is bij de ingang van King Edward op Montague Place.

Klik hier om je tickets en rondleiding voor het British Museum te reserveren

Waar ligt het British Museum in Londen?

Het British Museum ligt midden in het centrum van Londen, vlakbij Oxford Street en Russell Square. Hierdoor kun je eenvoudig met de metro of de bus naar het museum reizen. De metrostations Tottenham Court Road (+/- 6 minuten lopen), Holborn (+/- 7 minuten lopen), Russel Square (+/- 10 minuten lopen en Goodge Street (+/- 12 minuten lopen) liggen dichtbij het British Museum. Kijk voor meer informatie over het museum op de officiële website van het British Museum.

Het British Museum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:30 uur. Let op, op 24,25 en 26 december, 1 januari en goede vrijdag is het museum gesloten.

Copyright header image: The Trustees of the British Museum

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com