Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grootste LEGO winkel van de wereld

In het centrum van Londen is sinds 2016 de grootste LEGO winkel van de wereld te vinden. De winkel is te vinden aan Leicester Square en telt ruim negenhonderd vierkante meter verdeelt over twee verdiepingen.

Voor liefhebbers van LEGO mag een bezoek aan deze bijzondere LEGO winkel niet ontbreken tijdens een stedentrip in Londen. Trek gerust een paar uur uit voor je bezoek aan de winkel want naast vrijwel het complete assortiment van de beroemde LEGO steentjes kun je in de winkel ook een aantal bijzondere bouwwerken vinden. Zo staan er onder andere een rode telefooncel en een beroemde Royal Mail brievenbus gemaakt van LEGO steentjes. En uiteraard ontbreekt de mascotte van de winkel, Lester, niet in de winkel.

Big Ben van Lego

Eén van de hoogtepunten van de LEGO store in Londen is de Big Ben gemaakt van LEGO steentjes. Het bouwwerk is maar liefst 6,5 meter hoog en bestaat uit 344.000 LEGO-stenen. De Big Ben van LEGO was zo groot, dat ie in zes aparte delen opgebouwd is en in de winkel in elkaar is gezet. Het totale gewicht van de Big Ben in LEGO steentjes is maar liefst één ton.

In totaal zitten er 2280 werkuren in de bouw van de Big Ben, en dat is te zien. De details van de Big Ben in de LEGO Store zijn heel bijzonder, de Big Ben is letterlijk tot in de kleinste details nagebouwd waardoor het een zo goed als 1 op 1 replica is geworden. De Big Ben is zelfs zo goed nagebouwd dat de klok in de Big Ben gewoon werkt.

Bouwwerken in de winkel

Wie aan Londen denkt, denkt aan de metro. Een metro ontbreekt dan ook niet in de LEGO store in hartje Londen. Aan de muur is een grote metro plattegrond te vinden waarop alle hoogtepunten van Londen te zien zijn samen met de hoofdlijnen van de metro. Daarnaast is er een stuk metro op ware grootte nagebouwd uit 637.902 LEGO steentjes waar je in kunt zitten voor een foto. De bouw van de metro duurde in totaal 3399 uur.

Als je naar de 1e verdieping van de LEGO winkel loopt kom je langs een bijzonder 3D mozaïek met daarop de skyline van Londen. Alle bezienswaardigheden van Londen zijn terug te vinden in het mozaïek.

LEGO Mosaic Maker

Uniek aan de flagshipstore van LEGO in Londen is de LEGO Mosaic Maker. Hier kunnen bezoekers hun persoonlijke LEGO portret laten maken welke door de Mosaic Maker omgezet wordt naar een mozaïek van LEGO steentjes. Het persoonlijke LEGO ontwerp kun je vervolgens aanschaffen en thuis in elkaar zetten.

Verder is er op alle verdiepingen van de LEGO winkel een speciale Pick-a-brick wall te vinden waar de LEGO steentjes netjes op kleur liggen gesorteerd. Hier kun je voor een vast bedrag een beker vullen met LEGO steentjes van een bepaalde kleur. Ook zijn er diverse speeltafels te vinden waar kinderen direct aan de slag kunnen gaan met LEGO.

Locatie LEGO winkel

De grootste LEGO winkel van de wereld is te vinden in het centrum van Londen aan Leicester Square, 3 Swiss Ct. De winkel ligt op loopafstand van het metrostation van Leicester Square Station (Northern Line) en Piccadilly Circus Station (Bakerloo Line). Vanaf beide metro stations is het een kleine 4 minuten lopen naar de winkel. Verder liggen de bezienswaardigheden Trafalgar Square, The National Gallery en Piccadilly Circus op loopafstand van de LEGO winkel.

De grootste LEGO winkel van de wereld is dagelijks geopend, met uitzondering van 1e kerstdag. (25 december) Op maandag tot zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van LEGO.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com