Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op een kleine 30 minuten van het centrum van Londen ligt één van de grootste en populairste pretparken van Groot-Brittannië, het LEGOLAND Windsor pretpark. In het park vind je ruim 55 attracties, achtbanen en live shows welke vermaak bieden voor het hele gezin. En uiteraard vind je overal in het pretpark modellen gebouwd met de beroemde LEGO steentjes.

Stap in de wildwaterbaan van Viking’s River Splash en reis naar het land van de Vikingen, bekijk een exclusieve 4D-film die direct op je afkomt en sluit je aan bij LEGO City Police Officers om samen boeven te vangen. Of ga griezelen in het nieuwe Haunted House Monster Party waar Lord Vampyre je samen met de monsters uit het spookhuis de stuipen op het lijft probeert te jagen. In LEGOLAND vind je genoeg attracties om je een hele dag te vermaken!

Het Legoland pretpark in Windsor
Copyright image: © Merlin Entertainments / LEGO group

Zones in het LEGOLAND park

In LEGOLAND Windsor kun je op reis door 11 verschillende zones met verschillende attracties en entertainment voor het hele gezin. Je kunt onder andere op avontuur in The Dragon, een spannende ridderachtbaan met hellingen, scherpe bochten en gigantische rode draken. Of doe mee met de Pirate Falls Treasure Quest en ontsnap aan de woeste piraten.

LEGO City Rijschool
In de City Rijschool kunnen 6 tot 13 jarige leren rijden in een wagen gebouwd met legostenen. Speciaal voor kinderen onder de 6 jaar is er een aparte school voor beginnende bestuurders. Ook kunnen kinderen hier de vaarschool bezoeken, een brand blussen of een vlucht maken bij de Ballon school.

The LEGO® Movie™ 4D: Een nieuw avontuur
Zie de nieuwste 4D film met alle personages uit de originele Lego film. Ga onder andere met Emmet, Wyldstyle, Unikitty, Benny en MetalBeard op avontuur compleet met water, wind, rook en illusies.

DUPLO® Valley en Splash Safari
De DUPLO Valley is het grootste waterpark van Engeland en hier kun je je prima vermaken tijdens een warme lente of zomerdag. Het waterpark staat vol met glijbanen, fonteinen, zwembaden en natuurlijk alle bekende DUPLO karakters.

Heartlake City
In Heartlake City ontdek je alle bekende vrienden van LEGO. Hier zijn alle favoriete karakters van LEGO te vinden en komen ze tot leven in de live actie show waar alle vijf de LEGO vrienden je meenemen op avontuur.

NINJAGO® Training Camp
In het NINJAGO® Training Camp train je jezelf als een ninja met de oude kunst van Spinjitsu. In de 4D NINJAGO® The Ride tart je al je zintuigen en maak kennis met de originele ninja.

Het Legoland pretpark in Windsor bezoeken
Copyright image: © Merlin Entertainments / LEGO group

Miniland

Net zoals het originele LEGOLAND park in Denemarken en de overige LEGOLAND parken zoals LEGOLAND Dubai en LEGOLAND Jpaan staat ook dit park volledig in het teken van de bekende bouwsteentjes. Miljoenen LEGO steentjes zijn er gebruikt om de duizenden LEGO modellen in het park te bouwen. In Miniland zijn de meeste LEGO bouwwerken te vinden waar een groot aantal bekende gebouwen uit Londen, Europa en de rest van de wereld zijn nagebouwd in LEGO steentjes.

Voor Miniland alleen zijn al ruim 40 miljoen LEGO steentjes gebruikt om onder andere Canary Wharf met een 5,2 meter hoge replica van de the Canary Wharf Tower, 30 St. Mary’s Axe, London Eye, de Big Ben en de Millennium Bridge na te bouwen.

In Miniland kun je ook 12 van de meest beroemde Star Wars™ figuren bewonderen. Onder andere Yoda, Anakin Skywalker en Prinses Leia zijn aanwezig in Miniland. Daarnaast zijn een aantal populaire scenes van de films nagebouwd met 1,5 miljoen steentjes. Hoogtepunt van de Star Wars ervaring in LEGOLAND is een replica van de Death Star welke opgebouwd is uit een half miljoen steentjes. Het model is 2,4 meter breed en 3 meter hoog.

Tickets LEGOLAND Windsor

De tickets voor het LEGOLAND Windsor pretpark zijn te koop vanaf 50 euro per persoon (3 jaar en ouder). De tickets kun je vooraf via internet aanschaffen via de website van Tiqets of via de website van GetYourGuide. Betalen kan veilig en snel via onder andere iDeal, creditcard en PayPal. Na je boeking ontvang je binnen enkele uren de tickets in je mailbox.

Wil je zo goedkoop mogelijk genieten van een dagje LEGOLAND Windsor? Dan kun je ook de early bird tickets bestellen welke voordeliger zijn en te koop zijn vanaf 35 euro per persoon. Via deze website kun je de goedkopere early bird tickets bestellen.

Het is ook mogelijk om een georganiseerde dagtour naar LEGOLAND Windsor te boeken waarbij je niet alleen toegang krijgt tot het pretpark en retourtickets voor de Greenline Coaches bussen. De kosten bedragen 93,70 euro voor volwassenen, tickets voor kinderen tussen de 3 en 16 jaar kosten 87,70 euro. De dagtour vanuit Londen is eenvoudig vooraf te boeken via de website van GetYourGuide.

Klik hier om je tickets voor LEGOLAND te reserveren

Het Legoland pretpark in Windsor
Copyright image: © Merlin Entertainments / LEGO group

Het LEGOLAND pretpark vanuit Londen bezoeken

LEGOLAND® Windsor ligt op slechts een half uur van het centrum van Londen met de trein. Vanaf het London Paddington station kun je de trein pakken naar het Windsor en Eton Central station met de Slough on Great Western Railway. Je kunt ook de trein pakken vanaf London Waterloo naar het station Windsor & Eton Riverside met de South West Train, deze rit duurt ongeveer 60 minuten. Tussen het treinstation en het pretpark rijden pendelbussen welke tegen betaling gebruikt kunnen worden. De eerste bus vertrekt rond 10:00 uur vanaf het treinstation, vanuit het park vertrekt de laatste bus 30 minuten nadat het park gesloten is.

Het is ook mogelijk om met de bus naar LEGOLAND Windsor te reizen. De buslijnen Green Line 702 en Green Line 703 rijden vanuit Londen naar het pretpark. De bussen vertrekken vanaf Londen Victoria en rijden naar Windsor and Slough. De busrit duurt ongeveer 40 minuten. Meer informatie over de buslijn is te vinden op www.greenline702.co.uk.

Openingstijden LEGOLAND Windsor

Het park is met uitzondering van de woensdag alle dagen in de week geopend. Op doordeweekse dagen is het park geopend van 10:00 tot 17:00 uur, in het weekend is het park geopend tot 18:00 uur. In de vakanties is het park ook geopend tot 18:00 uur.

Het park en een groot aantal attracties zijn toegankelijk voor rolstoelen. Tijdens de live shows zijn er speciale plekken gereserveerd voor rolstoelen.

Copyright image: © Merlin Entertainments / LEGO group

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com