Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek de gruwelijke geschiedenis van Londen tijdens een bezoek aan de London Dungeon. Tijdens de theatrale tour door dit griezelmuseum kom je onder andere meer te weten over een aantal gebeurtenissen uit de geschiedenis van Londen zoals de uitbraak van de pest, de samenzwering van Guy Fawkes om de koning te vermoorden, ook zie je een beul die aan het werk is en tal van andere historische figuren. En natuurlijk de seriemoordenaar Jack the Ripper. Naast de tour kun je ook twee geweldige ondergrondse attracties bezoeken waar je wederom met angst en beven doorheen zult lopen.

Attracties in de London Dungeon

In totaal zie je 19 verschillende interactieve optredens tijdens je tour van 1,5 uur door de London Dungeon. Veel van die optredens zijn in speciale 360 graden decors waar 20 acteurs je de stuipen op het lijf jagen. Let op, de London Dungeon is zeker niet geschikt voor mensen die snel schrikken of nerveus van aard zijn en voor hele jonge kinderen.

Tijdens de tour daal je af naar de krochten van de kerker onder begeleiding van een enge nar. Eenmaal aangekomen in de kerker begint de griezeltocht en hoor je onder andere het huiveringwekkende geklingel van de kettingen van de gevangene. Hierna begint de tocht pas echt door de huiveringwekkende geschiedenis van het gruwelijke Londen als je oog in oog staat met onder andere de bloeddorstige seriemoordenaar Jack the Ripper en de slachtoffers van de martelkamer.

De London Dungeon
Copyright image: London Dungeon / Merlin Entertainments

Verder ervaar je hoe de gevreesde plaag tienduizenden levens in Londen eiste en hoe men er alles aan deed om deze dodelijke ziekte te ontwijken. In de Drop Dead Drop Ride to Doom kun je ervaren hoe het voelt om opgehangen te worden in de beruchte Londense gevangenis Newgate.

Heb je de angstaanjagende locaties overleefd? Dan moet je nog proberen om de grote brand van Londen die in 1666 uitbrak en de halve stad verwoeste te overleven in de attractie “Escape the Great Fire of London”. De brand was zo fel dat er gebraden varkens uit de lucht vielen en er gesmolten lood door de straten van Londen stroomde.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is maak je ook nog de Tyrant Boat Ride waarbij je met een griezelige boottocht in het pikdonker op weg naar je eigen onthoofding vaart. Tijdens de boottocht kom je onder andere meer te weten over Koning Henry VIII en Anne Boleyn. Als je de complete Dungeon overleefd hebt kun je tot rust komen de de Tavern en genieten van een ijskoud biertje, wijntje of glas fris. Eén drankje, alcoholisch of niet-alcoholisch, is inbegrepen in je ticket voor de London Dungeon.

Tickets London Dungeon

De London Dungeon is al jaren één van de populairste attracties in Londen daarom is het aan te raden om je tickets voor de Dungeon vooraf via internet te reserveren. Zo voorkom je te moeten wachten in de rij voor de kassa bij de ingang van de London Dungeon. Ook ben je zo gegarandeerd van je tickets op de dag en dat je de Dungeon wilt bezoeken.

De tickets voor de London Dungeon kosten 26,50 euro voor volwassenen (16+), kinderen van 3 tot 15 jaar betalen 21 euro voor een ticket. Kinderen mogen alleen naar binnen onder begeleiding van ten minste één betalende volwassene. De aangeraden leeftijd om naar binnen te gaan is 12 jaar. Mindervaliden bezoekers mogen gratis één verzorger meenemen.

De tickets voor de London Dungeon bestel je eenvoudig en snel vooraf via internet via de website van Tiqets.com. De hiervoor genoemde prijs van het Nightlife Ticket kan wisselen in verband met de schommelende wisselkoers van de euro ten opzichte van de pond. Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal en binnen enkele uren ontvang je de e-tickets in je mailbox. Je betaalt altijd in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoersen en eventuele extra kosten van de bank in verband met vreemde valuta’s.

De London Dungeon
Copyright image: London Dungeon / Merlin Entertainments

Openingstijden en locatie

De London Dungeon is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur, op zaterdag is de attractie een uur langer geopend tot 18:00 uur. In de zomerperiode tussen 21 juli en 9 augustus is de attractie langer geopend tot 18:00 uur in plaats van de gebruikelijke 17:00 uur. Tussen 10 augustus en 1 september is de London Dungeon nog langer geopend tot 19:00 uur. Op 1e kerstdag is de London Dungeon gesloten.

De London Dungeon ligt vrijwel direct naast de London Eye en daardoor eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. De London Dungeon ligt op slechts enkele minuten lopen van het metrostation en treinstation van London Waterloo. Meer informatie over de metro van Londen lees je op de pagina London metro.

Klik hier om de tickets online te boeken

Copyright header image: London Dungeon / Merlin Entertainments

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com