Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

London Transport Museum

In het London Transport Museum (LTM) is meer dan 200 jaar geschiedenis te zien op het gebied van openbaar vervoer. Het museum is centraal gelegen in het centrum van Londen aan de rand van het prachtige Covent Garden en is gevestigd in een voormalige remise.

Collectie van het museum

Het museum beschikt over een imposante collectie van voertuigen waaronder bussen, trolleybussen, trams, paardentrams en metro’s. Veel van de voertuigen uit het museum hebben in het verleden rondgereden in en rondom Londen. Daarnaast beschikt het museum over een grote collectie posters, kunstwerken, displays, uniformen, schaalmodellen en seinen uit de geschiedenis van het personenvervoer in Londen.

In het museum kun je onder andere de allereerste ondergrondse stoomtrein bewonderen, het eerste elektrische metronetwerk, de oudste metro van de wereld van de Metropolitan Railway uit 1938 en een groot aantal spoorwegvoertuigen uit de 19e en 20e eeuw. Uiteraard ontbreken de bekende rode dubbeldekkers en de karakteristieke zwarte taxi’s die al sinds jaar en dag in Londen rondrijden niet in de collectie van het museum.

In de Digging Deeper galerij en audiovisuele tunnel kun je meer te weten komen over het eerste treinspoor voor de metro die in 1890 ontworpen werd. Speciaal voor kinderen is er de kidszone “All Aboard” waar kinderen in diverse interactieve voertuigen in de huid kunnen kruipen van een treinmachinist, buschauffeur of technicus.

London Transport Museum

Tickets London Transport Museum

De tickets voor het London Transport Museum in Covent Garden kosten 19,30 euro voor volwassenen (18+), senioren en studenten krijgen korting en betalen 18,10 euro. Kinderen onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een betalende volwassene. De hiervoor genoemde prijzen kunnen gewijzigd zijn in verband met de wisselkoers tussen de euro en de pond, kijk daarom op de website van de aanbieder voor de meest actuele ticketprijzen.

De tickets voor het London Transport Museum zijn eenvoudig vooraf via internet te koop via de website van Tiqets of via de website van GetYourGuide. Betalen kan veilig en snel met onder andere iDeal, creditcard en PayPal en je betaalt in euro’s waardoor je geen last hebt van wisselkoersen of bijkomende kosten in verband met vreemde valuta.

Klik hier om je tickets online te reserveren

Bereikbaarheid & openingstijden

Het London Transport Museum ligt in het centrum van Londen in de wijk Covent Garden. Hierdoor kun je eenvoudig en snel naar het museum reizen met het openbaar vervoer.

Als je met de metro reist kun je uitstappen bij de stations van Covent garden (2 minuten lopen), Leicester Square (4 minuten lopen), Holborn (5 minuten lopen), Charing Cross (7 minuten lopen) of Embankment (8 minuten lopen). Daarnaast kun je met de bus naar het Transport Museum reizen. De bushalte Strand en Aldwych liggen in de buurt van het museum en de buslijnen RV1, 9, 11, 13, 15, 23, 139 stoppen hier.

Het London Transport Museum is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur waarbij de laatste toegang mogelijk is om 17:15 uur. Toegang voor mindervaliden is beschikbaar. In het museum is een lift beschikbaar naar de galerijen en de diverse verdiepingen.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com