Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Slide – ‘s werelds langste tunnel glijbaan

In het Olympisch Park in het centrum van Londen is de langste tunnelglijbaan van de wereld te vinden. The Slide, zoals de glijbaan het heet, is in totaal 178 meter lang en 76 meter hoog. De glijbaan cirkelt om het opvallende embleem van het Olympische Park, de 114,5 meter hoge ArcelorMittal Orbit toren. Deze stalen toren is ontworpen door de Brits-Indiase kunstenaar Anish Kapoor en is speciaal gebouwd voor de Olympische zomerspelen 2012. De langste glijbaan van de wereld is een project van de installatiekunstenaar Carsten Höller.

Wie van de glijbaan af wilt moet geen last hebben van hoogtevrees en moet beschikken over een sterke maag. Tijdens de 40 seconden durende glijpartij glij je maar liefst 12 keer rond de spiraalvormige toren voordat je weer met beide voeten veilig op de grond staat. Maar voordat je op de grond staat, ga je de laatste 50 meter eerst nog stijl naar beneden en daarvoor zitten er nog twee kurkentrekkers in de glijbaan.

De Arcelormittal Orbit in Londen

Copyright image: London Legacy Development Corporation (LLDC) / Arcelormittal OrbitVoordat je naar beneden mag glijden ben je verplicht om hoofd- en schouder bescherming aan te trekken en glij je in een soort slaapzak naar beneden. Tevens dien je minimaal 8 jaar oud te zijn en/of minimaal 130 centimeter lang zijn. Ook wordt het afgeraden om losse kleding en grote sierraden te dragen als je naar beneden wilt glijden omdat deze kunnen blijven haken tijdens je glijtocht naar beneden. Indien je een rugtas hebt kun je deze achterlaten in de lockers bij de ingang, let wel op dat er een beperkt aantal lockers beschikbaar zijn. De organisatoren waarschuwen ook duidelijk dat deze nieuwe attractie zeker niet geschikt is voor mensen die last hebben van claustrofobie of hoogtevrees of hartproblemen ondervinden. De reacties van de eerste bezoekers die de glijbaan mochten uitproberen varieerden volgens de Britse media van ‘spannend tot overweldigend en beangstigend’.

Tickets The Slide

nofollow
Ticketprijzen
Volwassenen: 15 pond
Kinderen (4 tot 17 jaar): 10 pond
60+: 12 pond
Studenten: 12 pond
Family Ticket (4 personen waarvan minimaal 2 kinderen): 46 pond

Klik hier om je tickets voor de ArcelorMittal Orbit te reserveren

The slide bij de Arcelormittal Orbit in Londen
Copyright image: London Legacy Development Corporation (LLDC) / Arcelormittal Orbit

Tickets voor de ArcelorMittal Orbit

Wil je liever alleen genieten van het uitzicht vanaf de 114 meter hoge ArcelorMittal Orbit? Bestel dan je tickets voor deze bijzondere toren in het Olympische park via de website van Tiqets.com. De toren is in totaal 114,5 meter hoog en bestaat voornamelijk uit 2000 ton staal waarvan 63% gerecycled is, 35.000 bouten en 19.000 liter verf. Indien het opvallende ontwerp uitgerold zou worden op de grond dan zou deze een lengte hebben van maar liefst 560 meter. Het ontwerp komt van de bekende architecten Anish Kapoor en Cecil Balmond en werd gekozen uit een selectie van verschillende ontwerpen.

Ticketprijzen
Volwassenen: 13 euro
Kinderen (4 tot 17 jaar): 6 euro
65+: 9 euro
De hierboven vermelde prijzen kunnen gewijzigd zijn, kijk daarom op de website van de aanbieder voor de actuele prijzen

Klik hier om je tickets voor The Slide te reserveren

Waar ligt de ArcelorMittal Orbit in Londen?

De ArcelorMittal Orbit ligt in het Olympische Park en is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. De metrolijnen Central Line en Jubilee Line komen langs het park en je kunt uitstappen op de halte Stratford station. De overground en de National Rail trein komen ook langs het Olympisch Park, uitstappen doe je bij de halte Stratford Station. Wie liever met de bus naar de ArcelorMittal Orbit reist kan de lijn D8 of 339 nemen.

Openingstijden
De ArcelorMittal Orbit is tussen 1 april en 30 september dagelijks geopend van 10 uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s avonds waarbij de toegang mogelijk is tot half 6. Tussen 1 oktober en 21 maart is de toren dagelijks geopend vanaf 11 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag waarbij de toegang mogelijk is tot half 5. De langste glijbaan van de wereld, The Slide gaat 30 minuten nadat de ArcelorMittal Orbit is geopend open.

Copyright header image: London Legacy Development Corporation (LLDC) / Arcelormittal Orbit

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com