Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De ArcelorMittal Orbit is een opvallende rode toren die midden in het Olympische Park van Londen staat. De toren, die veelal als oriëntatiepunt in de regio dient, werd op 11 mei 2012 officieel geopend voor de aanvang van de Olympische Zomerspelen van 2012 en dient sindsdien als een uitzichttoren waar je tegen betaling kunt genieten van het uitzicht over Londen.

De toren is in totaal 114,5 meter hoog en bestaat voornamelijk uit 2000 ton staal waarvan 63% gerecycled is, 35.000 bouten en 19.000 liter verf. Indien het opvallende ontwerp uitgerold zou worden op de grond dan zou deze een lengte hebben van maar liefst 560 meter. Het ontwerp komt van de bekende architecten Anish Kapoor en Cecil Balmond en werd gekozen uit een selectie van verschillende ontwerpen.

De toren is het grootste kunstwerk van Groot-Brittannië en is ontworpen als blijvende herinnering aan de locatie van Londen als de gastheer van de Olympische Spelen in 2012. De bouw van de toren heeft een kleine 22 miljoen Britse pond gekost waarvan metaalmagnaat Lakshmi Mittal maar liefst 19,6 miljoen pond heeft gefinancierd, in ruil daarvoor draagt de toren de naam van het bedrijf waarvan hij de eigenaar is, ArcelorMittal.

De Arcelormittal Orbit in Londen
Copyright image: London Legacy Development Corporation (LLDC) / Arcelormittal Orbit

Panoramisch uitzicht over Londen
In de opvallende toren, die tussen het Olympisch Stadion en het London Aquatics Centre staat, bevinden zich twee uitkijkplatformen met elk een capaciteit van 150 personen. Vanuit de toren heb je een prachtig panoramisch uitzicht over het Olympic Park en de stad Londen, bij mooi weer kun je zelfs tot 30 kilometer ver kijken en zie je de skyline van hartje Londen met onder andere The Shard en de London Eye in de verte. Er gaat een trap met 455 treden naar het uitkijkpunt in de top van de toren, maar als je geen zin hebt om te lopen pak je gewoon één van de twee liften.

Abseilen van de ArcelorMittal Orbit

Je kunt niet alleen de ArcelorMittal Orbit bezoeken, het is ook mogelijk om van de toren ab te seilen. Een ultieme ervaring die je niet snel zult vergeten! Bovenin krijg je een waanzinnig uitzicht over Londen dat zich uitstrekt tot tientallen kilometers ver. Nadat je van het uitzicht hebt genoten is het tijd voor de hoogste vrije val van heel Engeland en kun je abseilend de toren af gaan. Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar, personen zwaarder dan 120 kilo en zwangere vrouwen.

Goedkoop is het abseilen van de ArcelorMittal Orbit niet, maar je krijgt er een onvergetelijke ervaring voor terug! De kosten bedragen 108 euro per persoon. In verband met het beperkte aantal plekken per dag en tijdstip kun je het vooraf via de website van GetYourGuide reserveren.

Tickets ArcelorMittal Orbit

Wil je genieten van het uitzicht vanaf de 114 meter hoge ArcelorMittal Orbit? Bestel dan je tickets voor deze bijzondere toren in het Olympische park via de website van GetYourGuide of via de website van Tiqets.

Tickets voor de ArcelorMittal Orbit kosten 13 euro voor volwassenen, kinderen van 4 tot 17 jaar betalen 6 euro. Voor 65+ is er een speciale ticketprijs van 9 euro per persoon. De prijzen kunnen wisselen in verband met de wisselkoers van de euro te opzichte van de euro.

Klik hier om je tickets voor de ArcelorMittal Orbit te reserveren

The slide bij de Arcelormittal Orbit in Londen
Copyright image: London Legacy Development Corporation (LLDC) / Arcelormittal Orbit

The Slide – de langste glijbaan van de wereld

Sinds juni 2016 is de langste glijbaan van de wereld rondom de ArcelorMittal Orbit te vinden. The Slide, zoals de glijbaan het heet, is in totaal 178 meter lang en 76 meter hoog. De glijbaan cirkelt om het opvallende embleem van het Olympische Park, de ArcelorMittal Orbit toren. De langste glijbaan van de wereld is een project van de installatiekunstenaar Carsten Höller.

Wie van de glijbaan af wilt moet geen last hebben van hoogtevrees en moet beschikken over een sterke maag. Tijdens de 40 seconden durende glijpartij glij je maar liefst 12 keer rond de spiraalvormige toren voordat je weer met beide voeten veilig op de grond staat. Maar voordat je op de grond staat, ga je de laatste 50 meter eerst nog stijl naar beneden en daarvoor zitten er nog twee kurkentrekkers in de glijbaan.

Waar ligt de ArcelorMittal Orbit in Londen?

De ArcelorMittal Orbit ligt in het Olympische Park en is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. De metrolijnen Central Line en Jubilee Line komen langs het park en je kunt uitstappen op de halte Stratford station. De overground en de National Rail trein komen ook langs het Olympisch Park, uitstappen doe je bij de halte Stratford Station. Wie liever met de bus naar de ArcelorMittal Orbit reist kan de lijn D8 of 339 nemen.

Openingstijden
De ArcelorMittal Orbit is tussen 1 april en 30 september dagelijks geopend van 10 uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s avonds waarbij de toegang mogelijk is tot half 6. Tussen 1 oktober en 21 maart is de toren dagelijks geopend vanaf 11 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag waarbij de toegang mogelijk is tot half 5. De langste glijbaan van de wereld, The Slide gaat 30 minuten nadat de ArcelorMittal Orbit is geopend open.

Copyright header image: London Legacy Development Corporation (LLDC) / Arcelormittal Orbit

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com