Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ben je een grote fan van de detective reeks van Sherlock Holmes? Dan zit je in Londen goed! Veel van Sherlock zijn avonturen spelen zich af in de Britse hoofdstad en er zijn dan ook tal van locaties in de stad te vinden die terugkomen in de vier romans, 56 verhalen, films en de tv serie over Sherlock Holmes.

Als grote fan van de Britse detective kun je een twee uur durende wandeltocht maken door Londen waarbij je beroemde locaties uit de verhalen bezoekt en een aantal locaties uit de prachtige BBC tv-serie Sherlock en de twee recente Sherlock Holmes-films met in de hoofdrol Robert Downey Jr bekijkt.

De Sherlock Holmes Walking Tour begint op de plaats waar Holmes en Watson elkaar voor het eerst ontmoeten en natuurlijk mag een bezoek aan Baker Street 221b niet ontbreken tijdens de wandeling. Daarnaast breng je een bezoek aan hotels, herenclubs en locaties die schrijver Arthur Conan Doyle inspireerden voor zijn verhaal over Sherlock. Ook is er aandacht voor de film locaties die gebruikt zijn in de tv-serie en films over Sherlock Holmes. Tijdens de tour vertelt de gids je allerlei leuke weetjes over de locaties, de boeken en Sherlock Holmes.

Trafalgar Square in Londen

Kosten van de Sherlock Holmes wandeltocht

De Sherlock Holmes wandeltour door Londen kost 13,80 euro voor personen van 13 jaar en ouder, een ticket voor kinderen onder de 12 jaar kost 11,45 euro. De prijs kan wisselen in verband met de wisselkoers van de euro ten opzichte van de Britse pond. Kijk daarom altijd op de website van de verkoper voor de meest actuele prijzen.

Je ticket voor de Sherlock Holmes wandeltocht kun je eenvoudig vooraf reserveren via de website van GetYourGuide. Vooraf reserveren is aan te raden omdat er per tour maximaal 30 personen deel kunnen nemen waardoor de tour vaak snel vol zit, met name in de vakantie periodes.

De wandeltocht wordt in het hoogseizoen georganiseerd op woensdag, vrijdag en zaterdag. In het laagseizoen alleen op woensdag en zaterdag. De tour begint op alle dagen om 10:30 uur. Het verzamelpunt van de wandeltocht is Savini bij het restaurant Granaio bij Piccadilly Circus (Piccadilly 224, Londen, W1J 9HP Greater London).

Klik hier om je tickets online te boeken

Sherlock Homes museum in Londen

Sherlock Holmes Museum

Als je een groot fan bent van de detective Sherlock Holmes mag een bezoek aan het Sherlock Holmes Museum niet ontbreken tijdens je stedentrip in Londen. Het kleine museum staat volledig in het teken van Sherlock Holmes en is aangepast naar de tijd van de 19e eeuw. Tijdens je bezoek aan het museum duik je in de Victoriaanse tijd tussen 1881 en 1904 en kom je alles te weten over de personages uit de boeken van schrijver Arthur Conan Doyle.

In de verhalen van schrijver Sir Arthur Conan Doyle wonen de fictieve detective Sherlock Holmes en Doctor John H. Watson op 221b Baker Street als huurders van Mrs. Hudson. Het museum van Sherlock Holmes is op precies hetzelfde adres gevestigd. Oorspronkelijk had het pand waarin het museum zich bevindt huisnummer 239, maar na toestemming van de City of Westminister werd het huisnummer veranderd in 221b zodat het precies hetzelfde was als in de boeken en films.

Meer informatie over het museum over Sherlock Holmes in Londen kun je lezen op onze pagina over het Sherlock Holmes Museum.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com