Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regent Street

Eén van de belangrijkste en bekendste winkelstraten van Londen is Regent Street. Qua bestemming om te shoppen moet Regent Street alleen Fifth Avenue in New York en de Champs-Elysées in Parijs voor zicht laten op het gebied van beste winkelstraten. Jaarlijks bezoeken ruim 70 miljoen bezoekers deze schitterende winkelstraat in hartje Londen.

Regent Street ligt tussen Piccadilly Circus en die andere grote winkelstraat van Londen, Oxford Street. De straat ligt centraal in het grote winkelgebied van Londen, de populaire winkelstraten zoals Carnaby Street, Piccadilly Circus en Oxford Street liggen op een steenworp afstand van Regent Street. Ook de bekende theaterwijk West End en het uitgaanscentrum van Soho liggen vlakbij Regent Street.

Regent Street staat bekend als de eerste winkelstraat van de wereld en je vindt hier een groot aantal prachtige witte gebouwen uit de 18e eeuw. De winkelstraat begint als Lower Regent’s Street bij de kruising met Waterloo Palace en de Charles II Street, hierna loopt de straat in noordelijke richting naar Piccadilly Circus waarna de straat draait in westelijke richting en buigt in de vorm van een kwart cirkel naar het noorden. Als de straat Oxford Circus heeft bereikt veranderd Regent Street in Upper Regent’s Street.

Oxford Street in Londen

Winkel aanbod in Regent Street

In Regent Street vind je voornamelijk kledingwinkels van de bekende internationale merken en warenhuizen. Zo vind je er enorme winkels van H&M, Benetton, Esprit, Calvin Klein, Hugo Boss, Hollister Co, Armani, Gant, Levi’s, Zara en Liberty London. In de Regent Street zijn bovendien een groot aantal “Flagship Stores” te vinden van de bekende merken. In totaal telt Regent Street maar liefst 75 internationale Flagship Store waaronder Apple, Michel Kors, Banana Republic en Burberry.

Daarnaast vind je in deze populaire winkelstraat de oudste speelgoedwinkel van de wereld, Hamleys. Dit meer dan 250 jaar oude warenhuis waar ze alleen speelgoed verkopen is voor kinderen een genot om te bezoeken, maar ook voor volwassenen is een bezoek aan Hamleys een leuke activiteit.

In Regent Street is ook het prestigieuze Liberty’s warenhuis te vinden. Dit warenhuis stamt uit 1884 en staat bekend om de vele luxueuze artikelen die hier te vinden zijn. Het Liberty’s warenhuis is te vinden achter het metrostation van Oxford Circus aan Regent Street. Je herkent het warenhuis eenvoudig aan het opvallende vakwerkgebouw wat stamt uit 1924. Het gebouw is geheel in Tudorstijl opgetrokken met wit pleisterwerk en zwarte houten balken welke uit twee oude oorlogsschepen komen.

Regent Street tijdens kerst

Regent Street is normaal gesproken al een plaatje om te zien, maar tijdens de kerst periode in Londen mag Regent Street zeker niet op je to-do list ontbreken. In de weken voor kerst hangt de straat vol met prachtige kerstverlichting en zijn alle etalages in kerst sfeer ingericht.

Traditiegetrouw worden de kerstlichtjes ieder jaar door een bekende Engelsman ontstoken. Het is er dan ook altijd gezellig druk in de periode voor kerst. De dag na kerst is traditiegetrouw Boxing Day en starten de uitverkopen in de winkels. Op deze dag kan het dan ook extreem druk zijn in Regent Street.

Kerst in Londen

Bereikbaarheid en openingstijden Regent Street

De openingstijden van de winkels in Regent Street zijn gelijk met die van Oxfort Street en diverse andere grote winkelgebieden in Londen. De winkels openen om 10 uur ‘s ochtends en sluiten ‘s avonds om 8 uur of 9 uur.

De makkelijkste manier om naar Regent Street te reizen is via de metro of de bus. De straat telt een groot aantal bushaltes en voor wie met de metro komt kan het beste uitstappen op de halte van Oxford Circus (lichtblauwe, bruine en rode lijn), Piccadilly Circus (blauwe of bruine lijn) of Green Park (grijze, blauwe en lichtblauwe lijn)

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com