Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regent’s Park is met zijn 2 vierkante kilometer één van de grootste parken in heel Londen en maakt tevens deel uit van de Koninklijke parken van de stad. Het park was oorspronkelijk aangelegd als een jachtterrein, maar in de negentiende eeuw werd het gebied getransformeerd naar een openbaar park. Het noordelijkste deel van het park grenst aan Primrose Hill, vanaf deze heuvel heb je een goed uitzicht over zowel Westminster als de Londense City en zijn indrukwekkende skyline.

In Regent’s Park vind je onder andere talloze grasvelden, diverse speelplaatsen voor kinderen, sportvelden, tuinen, een openlucht theater, ruim 100 wilde vogel soorten en een vijver waarop gevaren kan worden met boten. Vooral bij mooi weer is het park een ideale locatie om even helemaal tot rust te komen. Verder zijn er in het midden van het park de Queen Mary’s Garden te vinden, in deze goed onderhouden tuinen zijn onder ander 12.000 rozen van meer dan 400 soorten te bewonderen.

De London Zoo dierentuin in Londen

London Zoo in Regent’s Park

Eén van de bekendste attracties van Regen’t Park is zonder twijfel de London Zoo, de grootste dierentuin van de stad. De London Zoo ligt in het noorden van het park en is al meer dan 170 jaar oud. De London Zoo was de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld en werd in 1828 werd geopend voor onderzoek, bezoekers waren pas echt welkom in 1847 toen de dierentuin open ging voor het publiek. Ook was de London Zoo de eerste dierentuin met een special reptielenhuis (1849), het eerste openbare aquarium (1853) en het eerste insectenhuis van de wereld (1881). Van alle dierentuinen in de wereld, is de London Zoo één van de bekendste. Dit is ook mede te danken aan de vele films die hier zijn opgenomen. Zo zijn er een aantal scene’s van de eerste Harry Poter film in het reptielenhuis van de London Zoo opgenomen.

Door zijn hoge leeftijd staan er veel gebouwen in de dierentuin op de monumentenlijst, wat een bezoek aan deze dierentuin nog specialer maakt. Ondanks zijn hoge leeftijd is de London Zoo, mede dankzij vele verbouwingen, toch een moderne dierentuin waar de dieren zo natuurlijk mogelijk leven en waar men bij het publiek belangstelling probeert op te wekken voor natuurbescherming en het beschermen van de wilde dieren.

Naast de London Zoo zijn er ook tal van sportaccommodaties in het park te vinden, van cricketvelden tot een trainingsroute en van fietspaden tot tennisvelden. In 2012 maakte het park tijdens de Olympische Spelen zelfs deel uit van het wielren parcours.

Hoe kom je bij Regent’s Park?

De beste manier om naar Regent’s Park in Londen te reizen is via de metro. Je kunt het beste uitstappen bij de metrohalte’s Baker Street, Regent’s Park of Great Portland Street. Deze haltes liggen allemaal rondom het park. Kijk voor meer informatie over de metro in Londen op onze pagina metro in Londen.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer Londen tips en bezienswaardigheden