Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Royal Albert Hall

De Royal Albert Hall is één van de belangrijkste concertlocaties in heel Londen en volgens diverse toerisme websites één van de top 7 locaties van Londen die je niet gemist mag hebben tijdens je stedentrip in Londen. De Royal Albert Hall is uniek qua architectuur vanwege de imposante ronde vorm van het gebouw en de vele versieringen op de gevel van het pand en de bijzondere ingang met zijn grote zuilen. Hiermee is de Royal Albert Hall niet alleen een locatie die het bezoeken waard is vanwege de vele optredens binnen en het bijzondere interieur, maar ook vanwege de architectuur aan de buitenkant.

De bijzondere locatie in South Kensington vlakbij Hyde Park is geopend op 29 maart 1871 door Queen Victoria en de locatie is vernoemd naar haar echtgenoot, prins Albert. Helaas heeft de prins de opening van de zaal nooit mee kunnen maken, hij overleed in 1861. Uit eerbetoon heeft de koningin vervolgens de zaal vernoemd naar haar man en kreeg de zaal haar officiele naam, De Royal Albert Hall of Arts and Sciences.

De ronde vorm van het gebouw en de zaal is geïnspireerd op de amfitheaters uit de klassieke oudheid. Dankzij de ronde vorm is het zicht vanaf de tribune een stuk beter dan bij vierkante zalen. In totaal telt de bijzondere zaal van de Royal Albert Hall 5222 zitplaatsen. De Royal Albert Hall is onderdeel van de South Kensington Estate, waar ook het Victoria and Albert Museum, het Technology & Medicine ,het Royal College of Music, het Imperial College of Science, het Royal College of Art en de Royal Geographical Society deel uit maken.

Royal Albert Hall in Londen

Concerten in de Royal Albert Hall

De concertzaal is sinds de opening in 1871 uitgegroeid tot een concertzaal van internationale allure. In de Royal Albert Hall worden jaarlijks rond de 400 shows opgevoerd van klassieke muziek tot rock en van opera tot ballet. Maar ook bijzondere filmvertoningen met live orkest zijn er te bezichtigen. Vele grote sterren hebben in hun carrière opgetreden in de Royal Albert Hall waaronder Michael Jackson, Elton John, Sting, Paul McCartney en Led Zeppelin.

Op 24 mei 2015 stond de Royal Albert Hall in het teken van Nederlandstalige muziek toen Guus Meeuwis een eenmalig live concert gaf in de hal. Guus Meeuwis was daarmee de eerste Nederlandstalige zanger die een live concert gaf in deze bijzondere concertlocatie.
Naast muziek en dansvoorstellingen wordt de locatie ook gebruikt voor onder andere sportuitreikingen, openbare bijeenkomsten en tentoonstellingen. Maar het meest bekend is de Royal Albert Hall vanwege de jaarlijks terugkerende reeks van zomerconcerten van The Proms. Deze concerten vinden al sinds 1941 plaatst in de Royal Albert Hall toen de Queen’s Hall aan Langham Place in 1941 werd verwoest door bommen van de Duitse Luftwaffe. The Proms wordt traditiegetrouw afgesloten in september door de “Last Night of the Proms”.

De Royal Albert Hall bezoeken

Wil je de Royal Albert Hall in Londen bezoeken? Dat kan met één van de georganiseerde tours waarbij je alle ins en outs van deze bijzondere locatie te zien krijgt. Tijdens de tour krijg je onder andere de privésuites van de koningin te zien en andere kamers in het gebouw die zelden voor publiek geopend zijn.

De tours worden dagelijks georganiseerd. Tussen april en oktober van 09:30 tot 16:30 uur en van november tot maart van 10:00 tot 16:00 uur. Op sommige dagen kunnen de openingstijden afwijken, kijk daarom altijd van te voren of de rondleidingen worden georganiseerd op de dag dat je de rondleiding wilt boeken.

De tour door de Royal Albert Hall kost 14,40 euro voor volwassenen, kinderen tussen de 6 en 16 jaar betalen 6,70 euro en senioren en studenten betalen 12,15 euro voor de rondleiding. Bij het boeken van de rondleiding moet je een tijdslot kiezen waarop je de concert locatie wilt gaan bezoeken. De genoemde prijzen kunnen wisselen in verband met de wisselkoers van de euro ten opzichte van de pond.

De rondleiding door de Royal Albert Hall is eenvoudig vooraf via internet te reserveren via de website van Tiqets.com. betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal.

Klik hier om de tour door de Royal Albert Hall te boeken

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com