Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Londense wijk Soho in West-End is één van de populairste wijken van Londen. Het barst in Soho van de hippe eettentjes, clubs en LGBT-bars. Nergens in Londen vind je zo veel restaurants en cafés zo dicht op elkaar als in Soho. Voor veel Londenaren en toeristen is de wijk Soho dan ook dé plek om in de avond wat te eten en te drinken. Vooral op vrijdag en zaterdag is het er altijd gezellig druk en kun je heerlijk dineren. Van Mexicaans tot sushi en van vegetarisch tot Chinees, je vindt het allemaal in Soho. Ook vind je hier enkele van de meest bekende winkelstraten van Londen en een aantal populaire theaters van Londen.

Winkelen in Soho

Wie gek is op winkelen zit goed in Soho. Regent Street, één van de grootste en populairste winkelstraten van Londen is in de wijk te vinden. In deze door stijlvolle architectuur gekenmerkte winkelstraat zijn vooral luxe winkels met wereldmerken te vinden zoals Lacoste, Apple, Levi’s en Burberry. Ook de grootste speelgoedwinkel van Londen, Hamley’s is te vinden in Regent Street.

Wie een minder grote portemonnee heeft kan in Soho terecht in Carnaby Street. Hier zijn veel vestigingen van de bekende winkelketens zoals H&M en Scotch & Soda te vinden en diverse flagship stores van onder andere Puma, Miss Sixty. Je komt er via via Lower James Street, Upper James Street en Beak Street.

Als je tussen eind november en begin januari in Londen bent moet je zeker een bezoek brengen aan Carnaby Street, deze straat is vanwege kerst schitterend verlicht en trekt tienduizenden bezoekers die enkel en alleen komen kijken naar de bijzondere verlichting. Ieder jaar is de straat in een ander thema verlicht. Zo was in 2018 het theme Bohemian Rhapsody.

Carnaby Road in Londen

Ben je gek op lezen? Breng dan zeker een bezoek aan Charing Cross Road. Deze straat loopt vanaf Trafalgar Square die iets buiten Soho ligt en loopt richting het noorden. Deze straat staat bekend om de vele gespecialiseerde en tweedehands boekwinkels. Ook voor fans van de Harry Potter boeken- en filmreeks is deze straat een must. Volgens de verhalen bevindt het café De Lekke Ketel, van waaruit tovenaars en heksen de Wegisweg kunnen bereiken, zich aan de Charing Cross Road.

Liefhebbers van muziek, cd’s en LP’s zitten goed in Berwick Street. In deze straat zijn vele platenzaken te vinden vol met bijzondere platen. In dit deel van Soho is ook de markt te vinden waar je van maandag tot en met zaterdag terecht kunt voor verse groente en fruit.

Brewer Street in Soho staat bekend vanwege de goedkope Japanse eethuizen en vele Aziatische supermarkten en winkels. In een zijstraat vind je Great Windmill Street die vooral berucht is vanwege de seks shops en erotische clubs.

Chinatown in Londen

In het zuiden van Soho ligt Chinatown. Dit gedeelte van Soho wordt ook vaak een aparte wijk genoemd omdat het zo sterk verschilt met de rest van Soho. China Town in Londen is in de jaren 50 ontstaan. Oorspronkelijk was China Town te vinden rond Limehouse in Oost Londen maar door de hoge criminaliteit en opiumhandel werd dit gebied ontruimt en verplaatste China Town zich richting Soho in de straten Gerrard Street en Lisle Street vanwege de lage huren.

Een bezoek aan China Town is een echte aanrader. Je waant je heel even in Azië dankzij de tweetalige straatbordjes, de vele Chinese restaurants en allerlei Chinese ornamenten zoals draken en lampions. Vooral in de avonduren is China Town erg sfeervol. Als je wilt weten welk restaurant het beste is in China Town hoef je alleen maar te kijken waar de meeste Chinese locals zitten, daar worden de beste Dim Sum, Peking Eend en Noodles geserveerd.

China Town in Londen

Uitgaan in Soho

Soho is een populair uitgaansgebied in Londen. Aan het einde van de werkdag zitten veel pubs vol met werknemers die even stoom af willen blazen na een drukke dag werk. Maar ook toeristen weten de pubs in Soho goed te vinden, drinken een drankje op één of gaan een hapje eten in één van de vele restaurants in de wijk.

Old Compton Street is het hart van de gay scene in Londen samen met Shoredtch en Vauxhall. Heel de wijk Soho is erg trendy, maar Old Compton Street is de enige echte koploper op het gebied van trendy. Wil je weten wat er hip is in Londen, dan moet je zeker een kijkje gaan nemen in Old Compton Street. Naast veel gay bars en gezellige restaurants vind je hier ook hippe winkeltjes en boetieks.
Niet alleen voor een drankje is Soho een populaire spot in Londen. Doordat West End, het hart van de musical industrie in Londen, zich uitstrekt over zowel de wijken Soho als Covent Garden liggen diverse theaters in Soho.

De place to be als het gaat om musicals in Soho is Shaftesbury Avenue. Dit is één van de bekendste theaterdistricten van Londen. In totaal vind je hier maar liefst zes verschillende theaters waaronder het Apollo en Lyric Theatre.

De wijk Soho in Londen bezoeken

Soho is goed bereikbaar dankzij de metrostations die rondom de wijk liggen. Soho is te bereiken via de metrostations van Oxford Circus (Bakerloo, Central en Victoria lines), Tottenham Court Road (Central en Northern lines), Piccadilly Circus (Bakerloo en Piccadilly lines) en Leicester Square (Northern en Piccadilly lines). Alle vier de metrostations liggen op loopafstand van Soho.

Daarnaast zijn er ook diverse buslijnen die een halte hebben in de wijk of rondom de wijk stoppen. Je kunt natuurlijk ook lopend naar Soho gaan, vanaf bijvoorbeeld Trafalgar Square is het 12 minuten lopen naar het centrum van de wijk Soho. Buckingham Palace ligt ligt op slechts 23 minuten lopen van Soho.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com