Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 Downing Street

De meest gefotografeerde deur van Londen en het beroemdste adres in Groot-Britannië is te vinden op 10 Downing Street. Op dit adres is de ambtswoning van de Britse premier te vinden. Vrijwel alle grote wereldleiders zijn gefotografeerd voor deze deur en een veel toespraken van de premier worden voor de deur van 10 Downing Street gehouden.

10 Downing Street is een geweldige attractie voor toeristen om te bezoeken en is centraal gelegen in Londen aan het schitterende St. James Park. Het adres is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Ook liggen er veel andere bezienswaardigheden in de buurt waaronder Buckingham Palace en de Big Ben.

10 Downing Street in Londen

Van buiten ziet het er niet bijzonder groot uit en lijkt het op een simpel woonhuis maar 10 Downing Street is eigenlijk een samenvoeging van drie huizen. Het pand is bijna drie eeuwen oud en heeft een enorme achtertuin van 2000 vierkante meter. In totaal telt het complete pand zo’n 100 kamers waar een paar honderd mensen dagelijks werken. Leuk weetje is dat de deuren van 10 Downing Street niet van buiten kunnen worden geopend, er zit namelijk geen sleutelgat in de deur.

Voor normale stervelingen blijven de hekken en deuren van 10 Downing Street potdicht, alleen genodigden zijn welkom in het pand achter het grote hekwerk. Al toerist is het alleen mogelijk om 10 Downing Street van een afstand te bekijken achter een aantal hekken. Deze hoge hekken zijn het gevolg van een aanslag van de IRA in 1991. Tijdens deze aanval ontplofte er een mortiergranaat in de achtertuin van 10 Downing Street, de kabinetsleden bleven ongedeerd bij de aanval maar vier personen liepen wel lichte verwondingen op.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren