Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eén van de meest opvallendste gebouwen van Londen is ongetwijfeld The O₂, beter bekend als The O2 Arena. De witte halve koepel aan de oevers van de rivier de Theems stond lange tijd bekend als de Millennium Dome en is ter gelegenheid van de viering van het Millennium gebouwd op het schiereiland van Greenwich ten zuid oosten van het centrum van Londen.

Oorspronkelijk kreeg het gebouwd de naam Millenium Dome, maar door geldgebrek heeft het gebouw het recht op de naam verkocht aan het Britse telecombedrijf O2 welke voor de nodige miljoenen de naam heeft gewijzigd naar The O₂ waarvan de O2 Arena een onderdeel uitmaakt.

Het gebouw, welke dankzij de enorme doorsnede van 365 meter de grootste koepel van Europa is, was oorspronkelijk gebouwd als tentoonstellingen locatie voor o.a. de Millennium Experience. Maar sinds de opening op 1 januari 2000 is dit nooit echt een succes geworden. Na een verbouwing en naamswijziging, door geldgebrek werd er een sponsor gezocht welke de naam van het gebouw mocht wijzigen, opende op 24 juni 2007 de vernieuwde O2 Arena haar deuren met een concert van Bon Jovi.

De O2 arena in Londen

Concertlocatie

In de O2 zijn een muziekarena, de concertlocatie O2 Arena, een uitgaansgedeelte genaamd The Entertainment Avenue met de clubs Building Six en Indigo at the O2, een tentoonstellingsgebouw The O2 Bubble, een bioscoop, een bowlingbaan en een aantal bars en restaurants gevestigd. Ook is er een speciale VIP-club Lounge voor de belangrijke gasten.

Het grootste gedeelte van de O2 bestaat uit de O2 Arena waar dankzij de flexibele vloer niet alleen concerten gehouden kunnen worden maar ook sport evenementen, tentoonstellingen en bijvoorbeeld ijs shows dankzij de speciale ijsbaan vloer. De arena biedt ruimte voor maar liefst 20.000 bezoekers en is daarmee de op één na grootste concertlocatie van het Verenigd Koninkrijk. Alleen de Manchester Arena welke helaas wereldberoemd is geworden door de terroristische aanslag tijdens het concert van Ariane Grande is groter dan de O2 Arena.

De afgelopen jaren hebben er al aardig wat bekende namen opgetreden in de O2 Arena waaronder Robbie Williams, Bon Jovi, The Wanted, Beyonce, Lady GaGa, Madonna en de Spice Girls. Ook Michael Jackson zou er tussen 13 juli 2009 en 6 maart 2010 maar liefst vijftig optredens gaan geven onder de naam This Is It. Maar zoals we allemaal weten overleed de King of Pop enkele weken hiervoor plotseling. Daarnaast is Cirque du Soleil en Dancing on Ice ook regelmatig te vinden in de O2 Arena met spectaculaire shows.

In de O2 Arena worden ook jaarlijks de ATP Word Tour Finals gehouden waar de beste acht tennissers van de wereld strijden om de winst. Daarnaast worden de play-offs van de Premier League Darts van de PDC georganiseerd in de O2 Arena. Tijdens de Olympische spelen werd de hal gebruikt voor turnen en basketbal en het rolstoelbasketbal tijdens de Paralympics. Tijdens de Olympische Spelen werd de naam van de hal wel tijdelijk aangepast naar North Greenwich Arena omdat het Britse telecombedrijf O2 geen sponsor was van de Olympische Spelen.

Naast de O2 Arena staat het bolvormige tentoonstellingsgebouw van The O2 Bubble waar verdeeld over meerdere verdiepingen diverse tentoonstellingen te bewonderen zijn. Op de derde verdieping van het gebouw is sinds 2009 de permanente tentoonstelling “British Music Experience” te bekijken waar je alles kunt leren over zestig jaar Britse popmuziek en alle grote Britse muzieksterren van de afgelopen zestig jaar.

Concert in de O2 Arena in Londen

Up at the O2: beklim het dak van de O2 Arena

Wil je Londen op een unieke manier ontdekken? Dat kan bij de O2 Arena dankzij de Up at the O2 beklimming. Tijdens de 90 minuten wandeltocht naar het dak van de O2 Arena zie je een unieke kant van Londen dankzij het ongelofelijke 360 graden uitzicht vanaf het 52 meter hoge uitkijkplatform in het midden van het dak. Zo kun je onder andere het Olympische park, de Big Ben, The Shard en Canary Wharf zien liggen. Op zonnige dagen kun je maar liefst 25 kilometer ver kijken en dankzij de ligging van de O2 Arena aan de Theems wordt het uitzicht door weinig gebouwen geblokt.

Meer over de unieke beklimming van het dak van de O2 Arena lees je op onze pagina “Up at the O2“.

Klik hier om je Up At the O2 Arana tickets te reserveren

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com