Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 5 leukste markten in Londen

Londen is natuurlijk dé shopstad bij uitstek. Nergens in Europa vind je zoveel bekende winkelstraten als in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Je kunt werkelijk dagen shoppen in de winkelstraten van onder andere Oxford Street, Bond Street, Harrods en de wijk Soho.

Maar naast de grote winkelketens in onder andere Oxford Street heeft Londen nog veel meer leuke shopadresjes zoals een aantal van de leukste markten van Europa. Wij hebben de vijf leukste markten van Londen voor je op een rijtje gezet.

Camden Market

Eén van de bekendste markten in Londen is de Camden Market. De Camden Market is de gehele week geopend en trekt met name in het weekend een groot aantal mensen. Op de markt vind je werkelijk alles, van hippe kleding tot kunst en van sieraden tot aan handgemaakte artikelen, alles is er te vinden.

Camden Market is een verzamelnaam van zes straatmarkten in de wijk Camden Town, welke zich naar de buitenwereld presenteren als één geheel. Dat is op zich niet vreemd, aangezien de verschillende markten van de Camden Market bijna naadloos in elkaar over gaan. De verschillen zijn soms zelfs zo klein dat twee verschillende markten één markt lijken voor buitenstaanders.

Meer over de Camden Market lees je op deze pagina.

Borough Market

De Borough Market is dé markt voor liefhebbers van eten. Op deze markt zijn tientallen kraampjes te vinden met eten en drinken, zelfs de topchefs van een aantal bekende restaurants in de stad doen hier regelmatig inkopen voor hun gerechten.

Op de Borough Market zijn ingrediënten uit de hele wereld te vinden, van Libanon tot aan Spanje en van Engeland tot aan Italië, alles is er te vinden! Proef bij één van de vele kraampjes de gerechten en laat je verassen door de typische streekgerechten uit tal van landen. En het mooie van de markt is dat de prijzen opvallend laag zijn. De ideale plek dus om goedkoop ingrediënten te kopen voor je favoriete gerecht.

Meer informatie over de Borough Market vind je op www.boroughmarket.org.uk.

Portobello Road Market

De Portobello Road Market is gelegen in de Portobello Road in de wijk Hotting Hill in het Londense district Kensington and Chelsea. De markt dankt een groot deel van zijn bekendheid aan de film Notting Hill en behoort tot één van de meest bezochte toeristische attracties van de stad.

Ieder dag van de week is er in de Portobello Road een markt te vinden, maar vooral de tweedehands- en antiekmarkt op zaterdag is erg populair. Tijdens de antiekmarkt op zaterdag kun je de beste antiekhandelaren vooral vinden tussen Westbourne Grove en Elgin Crescent. Helemaal achterin de straat zijn de tweedehandsspullen te vinden.

Het hoogtepunt van de markt is te vinden bij de spoorwegovergang waar allerlei vintagewear aangeboden wordt. Naast de markt zijn er in het gebied ook veel winkels te vinden waar tweedehands spullen, boeken, curiosa en antiek te koop is. Ben je uitgeput van het struinen langs de marktkraampjes? Dan kun je terecht in één van de vele gezellige cafe’s en restaurants rondom de markt.

Meer informatie over de Portobello Road Market is te vinden op de officiele website.

Columbia Road Market

De Columbia Road Flower Market in de Columbia Road is één van de drukstbezochtste lokale markten van East Londen. Ieder zondagmorgen wordt de straat omgetoverd tot een kleurrijke bloemen en plantenmarkt met ruim 50 kraampjes. Op de markt kun je urenlang slenteren langs kraampjes bomvol bloemen, planten en zelfs inheemse soorten. Er wordt zelfs gezegd dat als je iets zoekt en het hier niet kunt vinden, je beter kunt stoppen omdat het niet bestaat!

Op de markt worden allang niet meer bloemen en planten verkocht, je vindt rondom de straat ook steeds meer koopwaar en vintage artikelen.

Een bezoek aan de Columbia Flower Market is één van de beste manieren om de zondagochtend te beginnen. Nadeel is dat meer mensen daar zo over denken en het altijd gezellig druk is op de markt. Ben je niet zo gek op drukte? Kom dan extra vroeg zodat je net voor de drukte de markt kunt bezoeken. Ben je op zoek naar koopjes? Dan kun je het beste de markt bezoeken tegen sluitingstijd als de handelaren van hun spullen af moeten en kortingen geven.

Neem een kijkje op de website van de Columbia Road Market voor meer informatie over de markt.

Brixton Market

De Brixton Market is multiculturele markt en is te vinden in de Jamaicaanse buurt in zuid Londen. In de wijk Brixton wonen veel immigranten uit onder ander het Caribische gebied, het Midden-Oosten en Afrika en dat is te merken op de markt. Veel kraampjes liggen dan ook vol met producten uit deze gebieden.

De Brixton Market bestaat uit een open markt op straat en drie markthallen en strekt zich uit over een groot aantal straten en steegjes het metrostation van Brixton, dus direct nadat je de metro bent uitgestapt kun je gaan shoppen op de markt. Ook als je niet zo’n liefhebber bent van markten is een bezoek aan de Brixton Market een aanrader vanwege de bijzondere markthallen. Deze kleurrijke hallen zijn gebouwd tussen 1920 en 1930 en zijn alleen daarom al het bezoeken waard.

Op de markt vind je bijzondere en exotische ingredienten, gruit, groente, vis en vlees. Maar ook lokale kunst, kleding en homeopathische geneesmiddelen zijn volop te vinden op de Brixon Market. Rondom de markt zijn diverse clubs te vinden en iedere eerste zaterdag van de maand wordt er een vlooienmarkt gehouden. De tweede zaterdag kun je er terecht voor kleding en speelgoed en op de derde zaterdag van de maand is voorbehouden aan retro- en vintagekleding en accessoires.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com