Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De bekendste brug van Londen is zonder twijfel de Tower Bridge. Deze 244 meter lange Victoriaanse brug over de Theems is al sinds de bouw in 1894 een zeer belangrijke verbinding tussen de twee delen van Londen en vandaag de dag passeren er dagelijks zo’n 40.000 mensen de brug. De brug kan open, maar men probeert dit zoveel mogelijk te voorkomen. Jaarlijks gaat de brug ongeveer 900 keer open.

De Tower Bridge is te vinden naast de Tower of Londen, een andere populaire bezienswaardigheid in Londen. Aan de Tower of Londen dankt de brug tevens zijn naam. Op een steenworm afstand van de brug ligt ook de De HMS Belfast, een voormalig slagschip van de Royal Navy.

De Tower Bridge is een populaire attractie van Londen en er zijn rondom de brug een groot aantal punten vanwaar je de brug goed kunt fotograferen. Onze favoriet is de kade voor de Tower of Londen, vanaf hier heb je een goed uitzicht over de brug en kun je prima foto’s nemen. Een echte aanrader is ook om de Tower Bridge te bekijken als het donker is. Dankzij de verlichting is de brug in de avonduren een schitterend plaatje om te zien.

De Tower Bridge in Londen bezoeken

Wie meer wilt weten over deze bijzondere brug van Londen kan terecht op de Tower Bridge Exhibition en de Tower Bridge Experience. Hoogtepunt van de experience is het voetpad over de brug op 42 meter. Dit voetpad is niet zomer een voetpad, je loopt op glas waardoor je een prachtig uitzicht hebt op het verkeer wat onder je door rijdt en uiteraard ook op Londen en de rivier de Thames. Het glazen voetpad strekt zich niet uit over de volledige brug maar over een strook van 11 meter bij 180 centimeter. De aanleg van het voetpad heeft maar liefst 1 miljoen pond gekost en die hoge kosten zijn vooral te danken aan de speciale glasblokken van 530 kilo die gebruikt zijn voor het voetpad. Die blokken moeten ijzersterk zijn want je wilt natuurlijk niet dat het glas breekt als je eroverheen loopt.

Na een bezoek aan de tentoonstelling en het voetpad op 42 meter hoogte kun je nog een bezoek brengen aan de Victoriaanse machinekamers van de brug bekijken. Hier staan nog de oorspronkelijke stoommachines die nodig waren voor de bediening van de brug. Tickets voor de Tower Bridge Exhibition kun je direct online reserveren via de website van GetYourGuide of de website van Tiqets.

Tickets Tower Bridge Exhibition

De tickets voor de Tower Bridge Exhibition in Londen zijn eenvoudig via internet te reserveren via de website van GetYourGuide. De toegangsprijs voor de Tower Bridge bedraagt 13,80 euro voor volwassenen, 65+ tickets kosten 9,50 euro en tickets voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar kosten 6,40 euro.

Wil je tickets inclusief een bezoek aan het Monument to the Great Fire of London? Dan kun je deze hier bestellen voor 13,80 euro per persoon of via deze website. Deze prijzen kunnen wisselen in verband met de wisselkoers van de euro ten opzichte van de pond.

Tower Bridge ticket inclusief hop-on hop-off cruise

Wil je naast het bezoek aan de Tower Bridge tentoonstelling ook een hop-on hop-off cruise maken over de Theems door hartje Londen? Dan is er een voordelig combi-ticket waarmee je met korting toegang krijgt tot beide attracties.

Het combi-ticket voor de hop-on hop-off cruise en de Tower Bridge tentoonstelling kost 25,30 euro voor volwassenen, studenten en 65+ betalen 22,30 euro voor een ticket en kinderen tussen de 5 en 15 jaar betalen 14,20 euro voor een ticket. Het combi ticket is alleen online te reserveren via de website van Tiqets.com.

Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal en binnen enkele uren ontvang je de e-tickets in je mailbox. Je betaalt altijd in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoersen en eventuele extra kosten van de bank in verband met vreemde valuta’s.

Klik hier om je Tower Bridge tickets te bestellen

Tower Bridge in Londen

The London Bridge Experience & Tombs

The London Bridge Experience & London Tombs neemt je mee in de geschiedenis van de brug en de omgeving om je vervolgens de stuipen op het lijf te jagen. Deze attractie is alleen voor mensen die niet snel bang zijn aangezien de attractie al sinds 2008 ieder jaar is verkozen tot de engste attractie van Engeland.

Speciaal voor kinderen, ouders met kinderen en schoolrondleidingen is er een iets minder enge rondleiding met een beschermengel die de bezoekers weet te beschermen tegen de gruwelijke demonen, bloeddorstige zombies en de angstaanjagende clowns die op de loer liggen in de brug.

Eerst krijg je een normale rondleiding waarbij je alle weetjes uit de geschiedenis van de brug te horen krijgt. Maar zodra je de vortextunnel door bent gelopen arriveer je in de spookachtigste crypte die onder de brug ligt. Hier zijn er flikkerende lichten, temperamentvolle generatoren en bizarre geluiden die een spookachtige sfeer creëren. En dan komen de zombies, gestoorde artsen en demonen die jouw de stuipen op het lijf gaan jagen.

De tickets voor de London Bridge Experience & Tombs kosten 20 euro voor volwassenen en tickets voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar kosten 15 euro. De tickets zijn eenvoudig online te bestellen via de website van Tiqets.com. Na de reservering ontvang je de tickets binnen enkele uren in je mailbox. Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal en binnen enkele uren ontvang je de e-tickets in je mailbox. Je betaalt altijd in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoersen en eventuele extra kosten van de bank in verband met vreemde valuta’s.

Klik hier om je Tower Bridge Experience en Tombs tickets online te bestellen

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com