Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ben je benieuwd hoe Londen er vanuit de lucht uitziet? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een helikopter vlucht over de stad of betalen om het uitkijkpunt in The Shard te gaan bezoeken. Maar je kunt ook gratis en voor niets genieten van een schitterend panoramisch uitzicht over Londen. Dankzij The Lookout, een uitkijkpunt op de 50e verdieping van de 204 meter hoge 8 Bishopgate wolkenkrabber die midden in het financiële hart van Londen staat.

The Lookout ligt direct naast een ander populair uitkijkpunt, het uitkijkplatform Horizon 22 in de 22 Bishopgate wolkenkrabber. Met een hoogte van 254 meter is dit het hoogste uitkijkpunt van Londen en tevens het hoogste gratis uitkijkpunt van Europa.

Uitkijkpunt The Lookout in Londen bezoeken

Het uitkijkpunt The Lookout geeft een panoramisch uitzicht over met name het zuiden en westen van Londen waarbij je onder andere de Tower of London, de Tower Bridge, de St. Paul’s Cathedral, The Shard en de Wembley Arch kunt aanschouwen vanaf een enorme hoogte.

De ingang van The Lookout is eenvoudig te vinden, deze bevindt zich direct aan de weg en zodra je door de security check bent en je bagage door de scanner is gegaan, kun je omhoog met de lift naar de 50e verdieping. Aangekomen op de 50e verdieping kun je gaan genieten van het uitzicht door de gigantische ramen van het uitkijkplatform. Helaas is er geen terras of gat in het glas waardoor het nemen van foto’s soms lastig is door de weerspiegeling in het glas.

Skyline van de City of London

Tickets voor het The Lookout uitkijkplatform in Londen

Wil je The Lookout in Londen gaan bezoeken? De tickets voor het uitkijkpunt zijn gratis te bestellen via de website van The Lookout. Omdat de tickets voor The Lookout gratis zijn, is het een populaire bezienswaardigheid in Londen. De tickets zijn dan ook vaak weken tot maanden van te voren uitverkocht. Het is daarom slim om ruim van te voren je gratis tickets voor The Lookout in Londen te reserveren. Zo weet je zeker dat je kunt gaan genieten van het panoramische uitzicht over Londen vanuit het gratis uitkijkpunt.

Bij het boeken kun je aangeven op welke datum en welk tijdstip je The Lookout wilt gaan bezoeken. Vooral de tijdstippen rondom de zonsondergang zijn erg populair en zitten hierdoor snel vol. Na je boeking krijg je de tickets per email binnen samen met verdere instructies voor je bezoek. Kinderen onder de 16 jaar moeten begeleid worden door een persoon van 18 jaar of ouder.

Klik hier om je gratis tickets voor The Lookout te reserveren

Openingstijden van het uitkijkplatform The Lookout

Het uitkijkplatform van The Lookout is het hele jaar door geopend, met uitzondering van 25 en 26 december en nieuwjaarsdag. Op 31 december kunnen de openingstijden afwijken.

Maandag en vrijdag: 12:00 tot 21:00 uur
Dinsdag tot donderdag: 10:30 tot 17:30 uur
Zaterdag: 11:00 tot 18:00 uur
Zondag en Bank Holidays: 10:00 tot 17:00 uur

Het kan voorkomen dat het uitkijkplatform gesloten is vanwege een evenement. The Lookout is namelijk ook af te huren voor feesten, presentaties en bijeenkomsten.

The Shard in Londen

Hoe kom je bij The Lookout viewing platform

Het uitkijkplatform van The Lookout bevindt zich in de 8 Bishopgate wolkenkrabber in het financiële gebied City of London midden in het centrum van de Engelse hoofdstad. Dankzij de centrale ligging in Londen is The Lookout goed bereikbaar met het openbaar vervoer van Londen.

Als je met de bus naar The Lookout wilt reizen kun je uitstappen bij Bishopsgate (Stop N), Bishopsgate City of London (Stop R), Old Broad Street St Mary Axe (Stops LR, Z), Threadneedle Street (Stop LN) of Wormwood (Stops Q, W, Y).

Reis je liever met de metro? Dan heb je de keuze uit diverse metrostations die binnen loopafstand liggen van The Lookout. Je kunt uitstappen bij de metrohalte Bank (Central, DLR, Northern en Waterloo & City), Liverpool Street ( London Overground, TfL Rail, Central, Circle, Hammersmith & City, Metropolitan en Elizabeth Line), Moorgate ( Circle, Hammersmith & City, Metropolitan en Northern) en Monument ( Circle en District)

Vanaf Liverpool Street is het 10 minuten lopen naar The Lookout, Shoreditch High Street ligt op 19 minuten lopen, de St. Paul’s Cathedral ligt op 17 minuten lopen en de London Bridge op 16 minuten lopen.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com