Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Horizon 22 – gratis uitkijkpunt in Londen

Midden in het financiële hart van Londen staat het hoogste uitkijkpunt van Londen, Horizon 22. Het uitkijkpunt is 10 meter hoger dan het uitkijkpunt in The Shard en is het hoogste gratis te bezoeken uitkijkpunt van Europa. Horizon 22 bevindt op 254 meter hoogte en biedt een schitterende panoramisch uitzicht van 300 graden over de skyline van Londen.

Het uitkijkpunt is te vinden op de 58e verdieping van de Bishopgate Tower en ligt vlakbij twee andere gratis uitkijkpunten, die van de Sky Garden en The Lookout in 8 Bishopgate. De Bishopgate Tower, die ook wel bekend staat als 22 Bishopgate, The Pinnacle of The Helter-Skelter staat in hartje Londen in het financiële district City of London. Met een hoogte van 278 meter is de 22 Bishopgate toren de op één na hoogste toren van het Verenigd Koninkrijk. Alleen The Shard die vlakbij staat is met een hoogte van 310 meter hoger dan de 22 Bishopgate toren.

Horizon 22 in Londen bezoeken

Na de veiligheidscontrole waarbij je door een scanner moet lopen brengt een supersnelle lift je in 41 seconden naar de 58e verdieping. Aangekomen op de 58e verdieping kom je eerst in een lobby terecht, maar als je rechts afslaat en vervolgens links is het tijd voor een wow moment. Twee verdiepingen met gigantische ramen van beneden tot boven geven je een uniek panoramisch uitzicht over de skyline van Londen.

Vanuit het uitkijkpunt op 254 meter hoogte kun je dankzij het 300 graden uitzicht vrijwel alle bekende bezienswaardigheden van Londen spotten. Zo zie je een groot aantal van de wolkenkrabbers van de City of London liggen en ook het oudste park van Londen, Finsbury Circus is vanuit de lucht te bekijken.

Als je naar het noorden kijkt zie je in de verte het gigantische Alexandra Palace (Ally Pally). In het westen kun je onder andere het hoofdkantoor van Google spotten in Kings Cross en de BT Tower. Daarnaast staat de bekende toren van het St. Pancras Station. Bij helder weer kun je in de verte ook de witte boog van het Wembley stadion zien. Iets dichterbij Horizon 22 kun je de beroemde St. Paul’s Cathedral, de HMS Belfast, de Tower of London, de Tower Bridge, de Big Ben, Palace of Westminster en Buckingam Palace zien liggen. Ook de London Eye, Canary Wharf en The Shard zijn goed te zien vanaf 254 meter hoogte.

De skyline van Londen

Tickets voor het Horizon 22 viewing platform

Wil je ook gaan genieten van het schitterende uitzicht over Londen vanaf de 58e verdieping op 254 meter hoogte? Tickets voor het uitkijkplatform zijn geheel gratis te bestellen via de website van Horizon 22.

Doordat de tickets gratis zijn is Horizon 22 een erg populaire bezienswaardigheid in Londen. Het is daarom aan te raden om je gratis tickets ruim van te voren te reserveren. Zo weet je zeker dat je kunt gaan genieten van het panoramische uitzicht over Londen vanuit het gratis uitkijkpunt.

Het kan soms voorkomen dat de website aangeeft dat er geen tickets meer beschikbaar zijn. Het beste kun je dan regelmatig de website controleren of er weer tickets beschikbaar zijn. Ze geven dagelijks nieuwe tickets uit. Als je tickets voor Horizon 22 hebt besteld krijg je per email een QR code die je toegang geeft tot Horizon 22 op de gekozen dag en tijdstip.

Klik hier om je gratis tickets te reserveren

Openingstijden Horizon 22

Horizon 22 is het hele jaar door geopend op doordeweekse dagen van 10 uur in de ochtend tot 18:00 uur. O zaterdag is het uitkijkpunt geopend van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag en op Bank Holidays dagen kun je genieten van het uitzicht vanaf 10 uur tot 16:00 uur. Op 25 en 26 december en tijdens oud en nieuw is Horizon 22 gesloten. De laatste toegang tot Horizon 22 is mogelijk tot 30 minuten voor sluiting.

The Shard in Londen

Handig om te weten

Het is toegestaan om kinderwagens mee te nemen naar het uitkijkpunt. Let er wel op dat er beneden geen plek is om je kinderwagen te stallen dus je dient deze mee te nemen naar de 58e verdieping. Kleine rugzakken zijn toegestaan op de 58e verdieping. Een cabinekoffer meenemen of een rugzak die groter zijn dan 58 x 45 x 25 cm is niet toegestaan. Hou er rekening mee dat er bij de ingang van Horizon 22 of op het uitkijkpunt zelf geen mogelijkheid is om grote koffers of tassen op te slaan.

Horizon 22 is goed toegankelijk voor mindervaliden. De verdieping van het uitkijkpunt is te bereiken met de lift en er is speciale assistentie beschikbaar indien nodig. Hiervoor kun je een special assistance ticket boeken.

Hoe kom je bij het Horizon 22 uitkijkplatform

Het uitkijkplatform van Horizon 22 bevindt zich in de 22 Bishopgate wolkenkrabber in de wijk City of London. Dankzij de centrale ligging van de wolkenkrabber in de wijk City of London kun je eenvoudig met het openbaar vervoer naar Horizon 22 reizen.

Als je met de bus naar Horizon 22 wilt reizen kun je uitstappen bij Bishopsgate (Stop N), Bishopsgate City of London (Stop R), Old Broad Street St Mary Axe (Stops LR, Z), Threadneedle Street (Stop LN) of Wormwood (Stops Q, W, Y).

Als je liever met de metro van Londen reist heb je de keuze uit diverse metrostations die binnen loopafstand liggen van Horizon 22. Je kunt uitstappen bij de metrohalte Bank (Central, DLR, Northern en Waterloo & City), Liverpool Street ( London Overground, TfL Rail, Central, Circle, Hammersmith & City, Metropolitan en Elizabeth Line), Moorgate ( Circle, Hammersmith & City, Metropolitan en Northern) en Monument ( Circle en District)

Vanaf Liverpool Street is het 9 minuten lopen naar Horizon 22, Shoreditch High Street ligt op 20 minuten lopen, de St. Paul’s Cathedral ligt op 18 minuten lopen en de London Bridge op 17 minuten lopen.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com