Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kerstmarkten in Londen

Ga je ergens eind november of in december naar Londen toe? Of vier je kerst in Londen? Dan mag een bezoek aan één van de vele kerstmarkten in Londen niet ontbreken. In en rondom Londen worden er jaarlijks tientallen gezellige kerstmarkten en feestelijke braderieën georganiseerd waar je volledig in de kerst stemming zult komen.

Welke kerstmarkt in Londen het leukste is of welke kerstmarkt je zeker weten moet bezoeken kunnen wij lastig voor je bepalen. Wel hebben wij een selectie gemaakt uit de tientallen kerstmarkten welke wij het leukste en/of gezelligste vinden. Hieronder hebben wij de leukste kerstmarkten van Londen voor je op een rijtje gezet.

Winter Wonderland Londen

Winter Wonderland – Hyde Park

Al vele jaren wordt in Hyde Park in Londen het Winter Wonderland georganiseerd. Het festival terrein is gratis te bezoeken, wil je één van de attracties op het terrein bezoeken dan dien je te betalen. Winter Wonderland is eigenlijk veel meer dan enkel een kerstmarkt. Naast de ruim 200 stalletjes vind je er ook een circus, diverse kerstshows, een reuzenrad en een grote schaatsbaan.

Als je Winter Wonderland wilt bezoeken hou dan rekening met grote drukte in het weekend, het beste is om Winter Wonderland te bezoeken op een doordeweekse dag. Meer informatie over Winter Wonderland lees je op deze pagina.

Locatie: Hyde Park in Londen
Wanneer: 17 november 2023 tot en met 1 januari 2024
Website: hydeparkwinterwonderland.com

Leicester Square Christmas market

Vier kerst op Leicester Square met de traditionele kerstmarkt van Leicester Square Christmas market. Op deze kerstmarkt vind je vele leuke standjes met kerst artikelen en verleidelijke lekkernijen. Even genoeg van alle standjes? Breng dan een bezoek aan de Belgische Spiegeltent om te genieten van spectaculaire optredens van onder andere La Clique.

Locatie: Leicester Square
Wanneer: 8 november 2023 tot en met 7 januari 2024
Website: christmasinleicestersquare.com

Greenwich Market Christmas market

De dagelijkse markt van Greenwich Market is in de laatste maand van het jaar compleet in kerstsfeer. Dagelijks kun je hier langs de vele kerststalletjes wandelen op zoek naar leuke kerst items. De Greenwich Market is op zijn mooist in de avonduren als de zon onder is en alle kerstverlichting brandt.

Locatie: Greenwich Market
Wanneer: vanaf 15 november 2023

Kingston Christmas Market

Geniet van een kerstmarkt in Europese stijl in een traditionele Britse setting. Kom in de feeststemming op de Kingston Christmas Market, een van de meest magische kerstmarkten in Londen. Dwaal rond onder fonkelende lichtjes, geniet van een mok glühwein en kies uit een assortiment heerlijk eten om je in de kerstsfeer te brengen.

Locatie: Leicester Square
Wanneer: 16 november tot en met 31 december 2023
Website: kingstonchristmasmarket.co.uk

Southbank Centre Winter Festival

Op een steenworp afstand van de London Eye, langs de rivier de Theems wordt ieder jaar de Southbank Centre Winter Market gehouden als onderdeel van de Southbank Centre Winter Festival. Hier vind je tal van schattige houten chaletjes met daarin een groot aantal kerstartikelen en lekker eten waaronder heerlijke warme cider. Voor veel Londenaren is het bezoeken van de Southbank kerstmarkt een jaarlijkse traditie. Dit komt mede doordat de gehele markt gratis te bezoeken is en gecombineerd wordt met muziek, theater en comedy voor alle leeftijden.

Locatie: Southbank in Londen
Wanneer: 2 november tot en met 26 december 2023
Website: southbankcentre.co.uk

Kerst in Londen

Borough Market at Christmas

Verken het historische gebouw van Borough Market, versierd met lichtjes, versieringen en fonkelende ornamenten, terwijl je geniet van de beste seizoensproducten, kerst lekkernijen en kerst producten terwijl je luistert naar straatmuzikanten die vrolijke kerst deuntjes zingen.

Locatie: Borough Market
Wanneer: 28 november 2023 tot 9 januari 2024
Website: www.boroughmarket.org.uk

Covent Garden Christmas markets

Laat je tijdens Kerstmis verblinden door honderdduizenden glinsterende lichtjes in Covent Garden, waar drie dagelijkse markten te bezoeken zijn vol met handgemaakte ambachten en unieke cadeaus voor Kerstmis. Dit jaar is er de terugkeer van het glühweinfestival, fotomomenten met feestelijke thema’s en zelfs een dagelijkse sneeuwbui.

Locatie: Covent Garden
Wanneer: 7 november 2023 tot 9 januari 2024
Website: www.coventgarden.london

Kerstmarkten in Londen

Christmas by the River at London Bridge City

Christmas by the River, ook wel bekend als Winter By The River in London Bridge City is een unieke kerstmarkt in Londen met uitzicht op de Tower of London en de Tower Bridge. De kerstmarkt in Londen biedt houten hutten vol met originele cadeaus, handgemaakt handwerk en veel heerlijke snacks. Geniet van overheerlijk eten in een groot aantal pop-upkraampjes en bewonder een van de meest iconische skylines van Londen met een dampende kop glühwein.

Locatie: London Bridge City
Wanneer: 14 november 2023 tot 1 januari 2024
Website: www.londonbridgecity.co.uk

KEW Gardens

In KEW Gardens ligt een prachtig pad langs meer dan één miljoen lichtjes die de bomen en gebouwen in het park prachtig verlichten. Het palmhuis in het park komen tot leven met een show van lasers en lichtkanonnen. Speciaal voor de kinderen is er een kerstman met elfjes welke te vinden is in North Pole Village. Ben je gek van retro? Dan kun je genieten op de Vintage Kermis. En uiteraard is er overal warme chocolademelk of gluhwein te krijgen om het kerstgevoel compleet te maken.

Locatie: KEW Gardens
Wanneer: geselecteerde dagen tussen 15 november 2023 van 7 januari 2024
Website: www.kew.org

Overige kerstmarkten in Londen

Naast de bovenstaande zes kerstmarkten in Londen zijn er nog tientallen leuke en gezellige kerstmarkten in Londen te vinden. Hieronder een aantal populaire kerstmarkten:

Christmas at Portobello
Locatie: Leadenhall Market
Wanneer: 3 tot 17 december 2023
Website: visitportobello.com

Christmas at Leadenhall Market
Locatie: Leadenhall Market
Wanneer: 16 november 2023 tot en met 6 januari 2024
Website: leadenhallmarket.co.uk/festive-celebrations/

DIY Christmas Art Market
Locatie: Copeland Park
Wanneer: 9 december 2023
Website: eventbrite.co.uk

So Last Century Winter Vintage Market
Locatie: Beckenham Place Park
Wanneer: 9 en 10 december 2023
Website: https://www.solastcenturyfair.co.uk/

https://connaught-village.co.uk/events/connaught-village-christmas-shopping-evening
Locatie: Connaught Village
Wanneer: 22 november tot en met 19 december 2023
Website: https://www.solastcenturyfair.co.uk/

https://connaught-village.co.uk/events/connaught-village-christmas-shopping-evening
Locatie: Chiswick House and Gardens
Wanneer: 2 en 3 december 2023
Website: https://www.solastcenturyfair.co.uk/

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com