[the-subtitle]
[the-subtitle]

Kerstmarkten in Londen

Ga je ergens eind november of in december naar Londen toe? Of vier je kerst in Londen? Dan mag een bezoek aan één van de vele kerstmarkten in Londen niet ontbreken. In en rondom Londen worden er jaarlijks tientallen gezellige kerstmarkten en feestelijke braderieën georganiseerd waar je volledig in de kerst stemming zult komen.

Welke kerstmarkt in Londen het leukste is of welke kerstmarkt je zeker weten moet bezoeken kunnen wij lastig voor je bepalen. Wel hebben wij een selectie gemaakt uit de tientallen kerstmarkten welke wij het leukste en/of gezelligste vinden. Hieronder hebben wij de zeven leukste kerstmarkten van Londen voor je op een rijtje gezet.

Winter Wonderland Londen

Winter Wonderland – Hyde Park

Al vele jaren wordt in Hyde Park in Londen het Winter Wonderland georganiseerd. Het festival terrein is gratis te bezoeken, wil je één van de attracties op het terrein bezoeken dan dien je te betalen. Winter Wonderland is eigenlijk veel meer dan enkel een kerstmarkt. Naast de ruim 200 stalletjes vind je er ook een circus, diverse kerstshows, een reuzenrad en een grote schaatsbaan.

Als je Winter Wonderland wilt bezoeken hou dan rekening met grote drukte in het weekend, het beste is om Winter Wonderland te bezoeken op een doordeweekse dag. Meer informatie over Winter Wonderland lees je op deze pagina.

Locatie: Hyde Park in Londen
Wanneer: 19 november 2021 tot en met 3 januari 2022 van 10:00 tot 22:00 uur
Website: hydeparkwinterwonderland.com

KEW Gardens

In KEW Gardens ligt een prachtig pad langs meer dan één miljoen lichtjes die de bomen en gebouwen in het park prachtig verlichten. Het palmhuis in het park komen tot leven met een show van lasers en lichtkanonnen. Speciaal voor de kinderen is er een kerstman met elfjes welke te vinden is in North Pole Village. Ben je gek van retro? Dan kun je genieten op de Vintage Kermis. En uiteraard is er overal warme chocolademelk of gluhwein te krijgen om het kerstgevoel compleet te maken.

Locatie: KEW Gardens
Wanneer: 22 november 2018 van 5 januari 2019
Website: kew.org

Southbank Centre Winter Festival

Op een steenworp afstand van de London Eye, langs de rivier de Theems wordt ieder jaar de Southbank Centre Winter Market gehouden als onderdeel van de Southbank Centre Winter Festival. Hier vind je tal van schattige houten chaletjes met daarin een groot aantal kerstartikelen en lekker eten waaronder heerlijke warme cider. Voor veel Londenaren is het bezoeken van de Southbank kerstmarkt een jaarlijkse traditie. Dit komt mede doordat de gehele markt gratis te bezoeken is en gecombineerd wordt met muziek, theater en comedy voor alle leeftijden.

Locatie: Southbank in Londen
Wanneer: 9 november 2018 tot en met 6 januari 2019
Website: southbankcentre.co.uk

Londen Christmas on Leicester Square

Voor het tweede jaar op rij vindt er op het bekende Leicester Square in hartje Londen een kerstmarkt georganiseerd. Net zoals vorig jaar kun je hier een grote en traditionele kerstmarkt verwachten met veel lekker eten en drinken, leuke kerst items voor in en onder de kerstboom en een Santa’s Grotto speciaal voor de kinderen. En voor het vermaak is er een Spiegeltent opgezet voor shows voor jong en oud.

Locatie: Leicester Square
Wanneer: 9 november 2018 tot 5 januari 2019
Website: christmasinleicestersquare.com

kerst_in_londen

Winterville 2018

De afgelopen jaren werd het kleinschallige Winterville festival in het Victoria Park georganiseerd, maar dit jaar verhuisd het festival naar de Clapham Common. Op het Winterville festival kun je onder andere rondjes rijden op de schaatsbaan, de roller disco, een balletje slaan op de minigolfbaan, een rondje maken in het reuzenrad of films kijken bij de Backyard Cinema’s Winter Night Garden.

Daarnaast vind je op de kerstmarkt tal van lokaal gemaakte cadeautjes en verschillende karren met streetfood en drinken. Er is zelfs een pub op het festival aanwezig.

De toegang tot het festival is gratis, maar voor sommige evenementen moet er een kaartje gekocht worden. Speciaal voor de kinderen is er een verwarmde binnenruimte met een plek waar de kids de kerstman kunnen ontmoeten.

Locatie: Clapham Common
Wanneer: 15 november 2018 tot en met 23 december 2018
Website: winterville.co.uk

Overige kerstmarkten in Londen

Naast de bovenstaande zes kerstmarkten in Londen zijn er nog tientallen leuke en gezellige kerstmarkten in Londen te vinden. Hieronder een aantal populaire kerstmarkten:

Christmas By The River at London Bridge City
Locatie: London Bridge
Wanneer: 29 november 2018 tot 2 januari 2019
Website: visitlonden.com

Hyper Japan Christmas Fair
Locatie: Tobacco Dock
Wanneer: 16 tot 18 november 2018
Website: hyperjapan.co.uk

Horniman Christmas Market
Locatie: Horniman Museum & Gardens
Wanneer: 30 november 2018 – 17.30 tot 21.30 uur
Website: www.horniman.ac.uk/…/horniman-christmas-market

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren